• Het Zoldertheater speelt deze kerstvakantie de nieuwe voorstelling 'Tijger in Huis'.

    Zoldertheater

'Tijger in Huis' in première bij Zoldertheater

SINT PANCRAS Het Zoldertheater speelt in de kerstvakantie de nieuwe voorstelling ' Tijger in huis' voor kinderen van 3 tot 7 jaar met hun (groot)ouders. De première is op tweede kerstdag in het eigen theater aan de Benedenweg 226 in Sint Pancras.


Het verhaal van 'Tijger in Huis' gaat over Jan en Riet, zij verzorgen de dieren in de Dierenopvang: een ooievaar, een kikker, een schildpad, een vos en een muis. Maar Riet is ook gek op tijgers. Als ze jarig is heeft Jan een bijzonder cadeau voor haar. Het zit in een grote doos en ziet eruit als een wild dier. Een tijger?
Het verhaal 'Tijger in huis' is geïnspireerd op het thema van het bekroonde prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup. Het boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen in 2018.

Het Zoldertheater heeft van 'Tijger in Huis' een vrolijk makende voorstelling gemaakt over de zorg voor opvangdieren, tijgers, bang zijn en een verjaardag. Met toneel, theaterpoppen, muziek en liedjes in een aantrekkelijk dierenopvang decor.
De nieuwe voorstelling zal bij het Zoldertheater worden gespeeld op dinsdag 26 en vrijdag 29 december; woensdag 3 en vrijdag 7 januari 2018. Op de vrijdagen zijn er twee voorstelling: om 15.00 uur en 19.00 uur(pyjamavoorstelling) Reserveren is noodzakelijk en kan via zoldertheater@live.nl of bel met 072-5641838.
Geert van Diepen en Lia Rood maken bij het Zoldertheater in Sint Pancras al twintig jaar muzikale en taalrijke voorstellingen voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. Met een heldere verhaallijn en fijnzinnige humor die goed aansluiten bij de denk- en leefwereld van kinderen van 3 tot 7 jaar.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari en februari 2018 spelen Geert en Lia 'Tijger in huis' in Den Burg (Texel ), Den Helder, Schagen, Langedijk, Beverwijk en Hoorn. In 2018 zal ook de voorstelling 'Piepklein' gespeeld worden. In dit stuk gaat Kiek op bezoek bij opa van de boerderij. Ze kijken samen foto's van vroeger. Als opa even in de stal is voor een klusje, en Kiek samen met de geit is, gebeurt er iets vervelends. 'Piepklein' biedt toneel, poppenspel, eigen liedjes en muziek in een 'boerderijwoonkeuken' -decor.