• Een artist impression van de halfvrijstaande woningen aan het water in fase 3.

    Timpaan

Start verkoop derde fase Nieuw Waard

HEERHUGOWAARD De verkoop van de laatste fase van nieuwbouwproject Nieuw Waard in Heerhugowaard start dinsdag 20 februari.

In deze fase worden alle woningen, vooruitlopend op de ambities van het rijk, gasloos uitgevoerd. Nieuw Waard is ontwikkeld door projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout. In totaal bestaat het project uit 98 woningen. In de laatste fase worden 37 woningen gerealiseerd door aannemer Scholtens uit Wognum. In de laatste fase komen vijf verschillende woningtypen, waaronder de Timpaan verandawoning vanaf 209.500 euro vrij op naam. Ook komen er zes eengezinswoningen vanaf 265.000 euro vrij op naam, waar de hoekwoningen een garage of erker hebben. Verder worden er twaalf halfvrijstaande woningen met garage gerealiseerd en tot slot worden er drie vrijstaande woningen met garage vrij op naam gerealiseerd. Alle vrijstaande en halfvrijstaande woningen zijn aan het water gelegen.

De verkoopmanifestatie van dit project wordt gehouden op dinsdag 20 februari aanstaande van 18.00 tot 20.00 uur in restaurant SKEEF aan het Strand van Luna 3 in Heerhugowaard. Geïnteresseerden hebben tot dinsdag 6 maart 12.00 uur de tijd om zich in te schrijven, waarna de woningen zullen worden toegewezen. Tijdens de manifestatie kunnen geïnteresseerden uitgebreide informatie krijgen over de verschillende woningtypen.

ALL ELECTRIC Alle woningen in deze fase worden 'all electric' uitgevoerd en daarmee zijn ze toekomstbestendig. Er komt dus geen gasaansluiting. De woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en extra hoog rendement isolatieglas (HR+++). Deze woningen zorgen voor een minimaal energieverbruik, een hoog wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Zo kan in de zomer het vloerverwarmingssysteem worden gebruikt voor koeling. De daken worden voorzien van zonnepanelen.

Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om naar de verkoopmanifestatie te komen, kunnen vanaf woensdag 21 februari de verkoopbrochures bij de verkopende makelaars afhalen of het project op www.nieuwwaard.nl bekijken. De verkopende makelaars zijn VLIEG Makelaars OG uit Heerhugowaard en Kuyper en Blom Makelaars uit Heiloo.

Nieuw Waard ligt aan de rand van Heerhugowaard, in de wijk Butterhuizen. Met voorzieningen en een supermarkt in de wijk en in naastgelegen woonwijk Stad van de Zon. Winkelcentrum Middenwaard is binnen 10 minuten te bereiken op de fiets en de aansluiting op de provinciale weg N242 is binnen 5 autominuten te bereiken waar vanuit goede verbindingen zijn naar het noorden en de Randstad. De realisatie van de woningen van fase drie komt op een lange strook, grond wat ligt ingesloten tussen de straten 'Zwarte Dolfijn' en 'Keizerfazant' aan de noordoost zijde en de straat 'Velduil' aan de zuidwest zijde. De straat 'Gibbon' deelt de strook grond in tweeën.