• Lief Langedijk

Schrijfwedstrijd voor jongeren

LANGEDIJK 'Verhalen Halen' is het Langedijker schrijversevenement dat in het najaar haar festivalavond beleeft. In oktober 2019 vindt dat voor de vijfde keer plaats. Om dat eerste lustrum te vieren organiseert het team achter Verhalen Halen, Marieke Neesen van Lief Langedijk en romanschrijfster Afra Beemsterboer, een jongerenschrijfwedstrijd. Marieke en Afra vinden het belangrijk dat jongeren die mooie verhalen schrijven de kans krijgen om gepubliceerd te worden.

Hou je van fantasy? Hou je van schrijven? Ben je niet jonger dan 13 en niet ouder dan 18 jaar? Dan dagen wij je uit om een verhaal van 800 woorden te schrijven met als thema: fantasy in Langedijk. Je bepaalt zelf waar het verhaal over gaat, als er maar een link met Langedijk in zit", zo wordt uitgelegd.

De spelregels om mee te doen zijn niet heel streng, maar je moet wel in Langedijk wonen of in Langedijk naar school gaan. Een jury bepaalt de top drie en de uiteindelijke winnaar. De winnaar ontvangt een mooie prijs en doet mee op de Verhalen Halen-avond in oktober, samen met de andere Langedijker auteurs. De top drie inzendingen worden gepubliceerd in het Verhalen Halen-boekje dat op de festivalavond zal worden uitgereikt.
De leerlingen van 2 havo/vwo van het CSG Jan Arentsz in Langedijk mogen als zij meedoen met deze wedstrijd ook het verhaal laten meetellen voor hun cijfer Nederlands. De overige inzendingen zullen om beurten verschijnen op www.lieflangedijk.nl. Verhalen kunnen gemaild worden, tot uiterlijk 1 juni, naar info@lieflangedijk.nl, onder vermelding van naam, adres en leeftijd. Meer info op www.lieflangedijk.nl