• Schrijfster Afra Beemsterboer.

    Afra Beemsterboer

Schrijfster Afra Beemsterboer houdt zichzelf spiegel voor in bieb

LANGEDIJK Schrijfster Afra Beemsterboer uit Oudkarspel kijkt met trots terug op een gestaag groeiend oeuvre. Een steeds groter wordend publiek waardeert haar romans. Ze zit echter niet stil en is actief met het schrijven van nieuw werk. Als ze de toetsen van haar laptop wat rust gunt, is er ruimte voor bespiegelingen. Dan gaat Afra de confrontatie met zichzelf aan en daar is ze schokkend eerlijk in. Meer hierover vertelt ze op donderdag 25 januari in een voorstelling in bibliotheek Langedijk aan de Bosgroet in Zuid-Scharwoude.

Schrijfster Afra Beemsterboer is autodidact. Ze heeft inmiddels elf boeken en zeven korte verhalen op haar naam staan. Volgens Afra is schrijven zwoegen, maar ze maakt het zichzelf dan ook niet gemakkelijk in haar streven een verhaal een kop en een staart te geven en de losse eindjes weg te knopen. Dat mag klinken als stugge volharding, maar het is in feite liefde voor het schrijven.

Afra neemt de bezoekers van de voorstelling mee in een meeslepende vertelling met een begin, midden en een eind. Dit verhaal heeft een inhoudelijke relatie met haar werk. De verwondering over hoe een leven zonder richting helemaal terecht kan komen, maakt ze voelbaar. Ze stelt een voorbeeld van hoe kracht en positiviteit ervoor kunnen zorgen dat je het dwaalspoor van je voorgeschiedenis afschudt. Misleidende herinneringen hebben Afra gebracht waar ze nu is. Het blijkt een enorme inspiratiebron te zijn, maar er is moed voor nodig om jezelf die spiegel voor te houden.

In deze vertelling vertelt Afra haar eigen verhaal, dat al een paar jaar geleden is verwerkt in het deels autobiografische Verdwaalde Zwaluw, waaruit ze zal citeren. Tijdens haar optreden zet ze kwetsbaarheid tegenover moed, verwarring tegenover opheldering, verstarring tegenover groei. Net als in haar boeken, worden in deze vertelling ook de losse eindjes weg geknoopt.

De voorstelling begint donderdag 25 januari om 10.00 uur in de bieb aan de Bosgroet. De entree voor bibliotheekleden is 3,50 euro, niet-leden betalen 5 euro entree. Kaarten bestellen kan via www.bibliotheeklangedijk.nl.