• Frans Groot

Schooldammen blijft populair

HEERHUGOWAARD De Pater Jan Smitschool heeft zaterdag zowel bij de pupillen (groep 7 en 8) als de welpen (groep 6 en jonger) de titel in de wacht gesleept bij het Heerhugowaardse schooldamkampioenschap.

Wilfred van den Hoven

Het is niet de eerste keer dat 'Pater Jan' de beste dammers in huis heeft. Toch werd er door veel andere scholen prima tegenstand geboden. Met name De Vaart, de Zonnewijzer en De Reflector hadden sterke teams. Maar het was niet voldoende om de titelverdediger van de zeges af te houden. De overmacht was iets te groot. Nog voor de laatste speelronde was de strijd al beslist in het voordeel van de school die al jarenlang veel energie steekt in de denksport. Met Nico Konijn als 'dammeester' wordt er wekelijks veel geoefend en gespeeld aan de Van Veenweg. Niet zonder succes. Maar ook bij de andere basisscholen is dammen populair. De organiserende damvereniging SNA heeft veel aandacht voor het jeugddammen met onder andere gratis lessen op de clubavond. Het zorgt er mede voor dat het niveau bij het toernooi weer vrij hoog was.

SNA Na afloop keek Frans Groot namens SNA tevreden terug op het evenement. "Het was dit jaar de 32e keer dat we het toernooi hebben gehouden. Ruim twintig keer vond het plaats in de aula van het Huygens College . We hopen dat we volgend jaar in de nieuwbouw van de school weer een toernooi als dit kunnen organiseren, de samenwerking met Huygens is altijd prima geweest. De beste drie teams bij de pupillen en de welpen hebben zich geplaatst voor het provinciaal kampioenschap op 2 maart, ook hier in deze aula. Kinderen die nog beter willen leren dammen zijn vanaf 31 januari welkom om deel te nemen aan de gratis lessen bij SNA.", aldus Frans Groot.

Voor alle uitslagen:

w https://www.damclubsna.nl/