• Voedselbank Heerhugowaard

Rotary steunt de Voedselbank

HEERHUGOWAARD Bij de Voedselbank Heerhugowaard is onlangs de vernieuwde ingang naar de voedsel-verdeelpost voor de voedselbank en kledingbank Heerhugowaard geopend.

Deze entree bevindt zich achter het zogenaamde kunstkerkje aan de Stationsweg. Dit jaar hebben de Rotary Clubs: Heerhugowaard Langedijk en Langedijk GeestmerAmbacht met het organiseren van de 2e Santa Run in Heerhugowaard weer een goed doel gekozen, de Voedselbank Alkmaar, afdeling Heerhugowaard. 

De gezamenlijke voedselbanken redden het tot nu toe, iedere week weer om voor haar rond de 75 klanten, leuke voedselpakketten samen te stellen. Dit gebeurt met onder meer overgebleven voorraden van supermarkten zoals broden, vlees, vis, zuivel en af en toe wat lekkers. Maar zonder de nodige voorzieningen kan de voedselbank met al haar vrijwilligers niet werken.

"De voedselveiligheid moet blijven gewaarmerkt en dat wordt nu enorm verbeterd door de ook door de Rotary geschonken diepvries kasten", laat een woordvoerder van de voedselbank weten. "De verdeelpost moet goed bereikbaar zijn voor de aan- en afvoer van materieel en levensmiddelen, maar ook voor de bezoekers die regelmatig in een rolstoel of booster, zich bij het uitgifte loket moeten melden. Dankzij de Rotary's zal deze voorziening bijdragen aan een stukje beter levensgenot van de armsten onder ons."