• Theo Annes

Rosa Lynn en Chris blij in dames 1

HEERHUGOWAARD Met één punt uit tien wedstrijden staan de dames van Mixed Hockey Club Heerhugowaard er in de derde klasse van de veldcompetitie niet heel goed voor. Toch heeft de lage klassering weinig invloed op het plezier van Chris en Rosa Lynn Hoekstra. De sportieve zusjes hebben het reuze zin bij de hockeyclub uit hun woonplaats.

Wilfred van den Hoven

GEZELLIG Rosa Lyn: "Ik ben nu 19 jaar en hier al actief vanaf mijn 8ste. Met echt heel veel plezier speel ik in het eerste. Het liefst sta ik in de as van het team, meestal in de spits. Dit jaar spelen we in de derde klasse, voor ons team net wat te hoog gegrepen. Toch kijk ik met een positief gevoel terug op de wedstrijden. Het team is heel gezellig en ik merk dat we iedere wedstrijd toch wat beter worden."

Woorden die haar twee jaar jongere zus Chris onderschrijft. "Het team is nieuw en we moeten elkaar nog een beetje zien te vinden. Wat Roos aangeeft klopt, er zit echt verbetering in. Belangrijk is ook dat het een gezellig en leuk team is.", aldus de jongste Hoekstra die later in het jaar de HAVO met een diploma hoopt te verlaten. "Daarna wil ik graag de ALO opleiding doen." Zo kijkt ze al verder vooruit. De beide zusjes hadden dit seizoen ook graag samen gespeeld met hun oudste zus Anouk die jarenlang lid was Heerhugowaard. Rosa Lynn: "Ja, dat vinden we echt wel jammer, drie zusjes in dames 1 had prachtig geweest. Maar Anouk studeert dit jaar Communicatie in Nijmegen en woont nu in Gelderland. Ze is ook gek van hockey en heeft altijd hier gespeeld. Maar het spelen met Chris en de andere meiden is ook heel leuk hoor", aldus de speelster die in maart een rondreis in Azië gaat maken.

JUNIOREN Chris zal dan de enige Hoekstra van het team zijn. Iets waar ze niet tegenop ziet. "MHC Heerhugowaard is een heel leuke club. En dat komt door de mensen, er zijn niet heel veel teams en iedereen kent elkaar. Er worden genoeg activiteiten georganiseerd.", aldus Chris die door haar leeftijd ook nog in de junioren speelt.

Hockey speelt dus een belangrijke rol in haar leven. "Ja, we zijn hier allemaal echte sporters. Ik heb altijd veel geturnd en Roos tennist nog steeds . En ik moet zeggen dat we ook best wel fanatiek zijn met sport." Gevraagd naar de kwaliteiten van elkaar hebben de dames geen familiegeheimen.

FANATIEK "Roos is technisch heel sterk en verliest zelden een duel. Fel is ze. Positief is dat ze voor velen, ook voor mij, een steun in het team is. Wat ze minder doet ? Haha, ze wil nog wel eens teveel tegenstanders uitspelen. Dat is dan vooral frustrerend voor de meiden die vrijstaan. " aldus Chris. Roos hoort de woorden van haar zusje met een lach aan." Dat is nou net wat Chris ook te veel doet. Te laat overspelen waardoor we de bal kwijtraken. Maar het klopt, ik heb daar een handje van. Sterk punt van mijn jonge zus is dat ze een echte spits is. Snel, technisch en een fijne teamspeelster om mee te spelen. Een echt aanspeelpunt, ze is nog jong maar ik ben erg trots op hoe ze het doet."