• De Whispering Giant uit Egmond Binnen komt ook in actie.

    St. Tractorpulling Westfriesland

Power Valley komt weer met trucks en tractors naar Geestmerambacht

OUDKARSPEL Op het evenemententerrein van recreatiegebied Geestmerambacht is zaterdag 19 mei het Power Valley evenement te vinden.

Vorig jaar heeft Stichting Tractorpulling Westfriesland een grote stap gemaakt met Power Valley Langedijk. Een succesvol Truck en Tractorpulling evenement dat zeker niet onderdeed voor ervaren pulling organisaties uit de rest van het land. Dat Tractor Pulling leeft in Noord-Holland bewijzen de vier succesvolle teams uit de provincie, waaronder Next Sensation uit Heerhugowaard, dat met de Valtra in de Prostock rijdt en Argos Oil Whispering Giant uit Egmond Binnen, die met drie en vier turbinemotoren te zien is in de Modified en Unlimited, waarmee het team al drie keer het Nederlands Kampioenschap heeft binnengehaald. Verder zullen ook MPM Seaside Affair uit Castricum met vier brullende V8 motoren in de Modified en Unlimited aan de start staan en Snoopy uit Wieringerwerf, Nederlands Kampioen 2014 en 2015 in de Prostock klasse geeft ook acte de presence.

Het Power Valley evenement, net voor Pinksteren, wordt nog groter dan vorig jaar, met drie Grand National Klasses waar alle vier Noord-Hollandse Tractorpullingteams in aantreden, Trucks, Sportklasse en Micropulling. Langs de baan is het goed toeven voor het publiek. Er zijn tribunes aanwezig, maar men kan ook vrij rondlopen langs verschillende horeca stands, de Trucks en het rennerskwartier van de Sport, Unlimited, Modified en Prostock klassen. Ook dit jaar zullen diverse showtrucks weer strijden om de titel 'Power Valley - Truck of the Year'. Voor de kinderen is er voldoende speelgelegenheid in vorm van springkussens. Na de wedstrijd is er een After Pulling Party, met muziek van 8pm band.

De wedstrijden beginnen zaterdag 19 mei om 14.00 uur en de laatste klasse gaat om 20.00 uur van start. Tickets aan de kassa kosten voor volwassenen 15 euro per stuk, jeugd 10 tot en met 17 jaar betaalt 5 euro per persoon en jongere kinderen mogen gratis naar binnen. Parkeren bij het evenement is gratis. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.powervalley.nl.