• Recreatieschap Geestmerambacht

Overeenkomst uittreding provincie uit het recreatieschap Geestmerambacht getekend

LANGEDIJK De provincie Noord-Holland, vertegenwoordigd door de gedeputeerde Tekin en het Recreatieschap Geestmerambacht, vertegenwoordigd door de
vicevoorzitter Nieuwenhuizen, tekenden vorige week de overeenkomst voor de uittreding van de provincie uit het recreatieschap Geestmerambacht.


In februari heeft het college van Gedeputeerde Staten ingestemd met de voorwaarden en begin maart nam het algemeen bestuur van het recreatieschap een definitief besluit omtrent de voorwaarden voor uittreding. Het gaat om een financiële afkoopsom van €4,75 miljoen en de overdracht van 121 hectare grond aan het recreatieschap. De overeenstemming is het resultaat van vier jaar onderhandelen en bespreken. Tegelijkertijd is het een begin van een nieuwe periode waarin het bestuur van het recreatieschap en de participerende gemeenten commerciële mogelijkheden moeten omarmen om de financiële gezondheid van het recreatieschap te waarborgen.

Recreatieschap Geestmerambacht is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Langedijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Bergen. De provincie maakt sinds 1 januari 2017 geen deel meer uit van de gemeenschappelijke regeling. Kijk voor meer informatie op www.geestmerambacht.nl.