• Kom langs op de open dag en neem een kijkje bij de inloop van AC Heerhugowaard

    AC Heerhugowaard

Open huis bij AC Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD Op Activiteiten Centrum Heerhugowaard aan de Taxuslaan 34 in Heerhugowaard vindt woensdag 13 december van 10.00 tot 16.00 uur een open huis plaats. Tijdens deze dag kunnen bezoekers sfeer proeven, meedoen met bijvoorbeeld de onderhoudsgroep in de wijk of een kunstworkshop volgen.

Maar de mensen kunnen natuurlijk ook gewoon even langskomen voor een kop koffie met lekkers uit eigen keuken. Het programma van de open dag begint woensdag 13 december om 10.00 uur met de inloop met koffie/thee/warme chocolademelk en zelfgemaakte koekjes van de kookgroep.

Er zijn doorlopend laagdrempelige productieactiviteiten te vinden in het arbeidslokaal. De hele dag kunnen geïnteresseerden aanschuiven om mee te helpen met de huidige klus. Van 11:00 tot 12:00 uur is er aandacht voor het onderhoudsproject. Met prikstok en vuilniszak wordt er een rondje door de wijk gelopen; bezoekers kunnen samen met de prikploeg zwerfafval verzamelen. Tussen 11.00 en 12.00 uur kan er ook een moodboard worden gemaakt met Janel in een creatieve workshop. Tussen 12.30 en 13.00 uur is er een AC lunch in de Inloop, gevolgd door een Mini workshop Bob Ross van 14.00 tot 15.00 uur. Schilder onder begeleiding van Marco een olieverfschilderij. Graag wel even van te voren aanmelden.

In de Inloop ruimte kunnen bezoekers kerstlichtjes versieren met verf, stift en glitter en aan de Taxuslaan 34 hangen ook diverse kunstwerken van deelnemers van de cursus 'Abstract schilderen'. Het fotoproject 'Vele gezichten' onder begeleiding van fotograaf Henk is te bewonderen in de inloop. Vanuit het Upcycle werkproject worden kleiballen van keramiek, houten fotobord, gepimpte stoeltjes en diverse andere artikele verkocht. Ook zijn er het gehele open huis rondleidingen.

Het programma is mede georganiseerd i.s.m. de Herstelwerkplaats, cliënten met een talent, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers.