• Op ontdekkingsreis door het water.

    STPL

Op ontdekkingsreis door Langedijk

Varen met de akkerschuitjes

LANGEDIJK In Langedijk valt veel te ontdekken, heel veel zelfs. In bijna alle gevallen speelt water daar een belangrijke rol in. Tenslotte staat Langedijk bekend
als het 'Rijk der Duizend Eilanden'. Daarom deze keer aandacht voor een bijzondere mogelijkheid waar water een belangrijke rol in speelt.

Museum BroekerVeiling heeft een achttal originele, elektrisch aangedreven, akkerschuitjes in de verhuur.

Varen met een elektrisch aangedreven schuitje is niet moeilijk. Na een korte uitleg kan je zelf een fluisterschuitje besturen en ben je zelf de kapitein. Voordeel is ook dat de aandrijving geluidsarm is en milieuvriendelijk. Er kunnen maximaal acht personen mee aan boord. Met het fluisterschuitje kan je varen door het prachtige gebied rond de Noorderplas en door de romantische Achterburggracht. Een kaart met een één of twee uur durende route is aan boord.
Alle informatie staat op de site van Museum BroekerVeiling.

Een andere mogelijkheid is om een Canadese Kajak te huren bij restaurant De Kolenist of een kano bij Museum BroekerVeiling en op eigen spierkracht op ontdekkingsreis te gaan. Sta je liever? Ga SUPpen. SUP staat voor Stand up Paddle. Op een grote surfplank peddel je staande door het Rijk der Duizend Eilanden. Een actieve belevenis in een prachtige omgeving.

L iever zelf een boot huren? Huur een overdekte of open rondvaartboot mét schipper. In de boot passen maximaal 65 personen.

Met een kajak of kano mag je ook in het Landschapsreservaat Oosterdel (dat niet toegankelijk is voor vaartuigen die motorisch worden aangedreven) om zo dit authentieke eilanden gebied te ontdekken waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, welkom geheten door tuinders, geiten, pluimvee en honderden watervogels.

Het aantal fluisterboten, akkerschuiten, kano's en SUP's is beperkt. Tip: reserveer vooraf.

Meer informatie zie www.broekerveiling.nl of bel met tel. 0226 - 313807.