• De organisatoren van het Popweekend op het Stadsplein. V.l.n.r. Ad, Jacco en Remco. André ontbreekt op de foto.

    Theo Annes

Ondernemers presenteren nieuw evenement op Stadsplein: Popweekend Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD Beiden liepen ze met het idee om in het laatste weekend van mei een mooi evenement neer te zetten in Heerhugowaard en onder het motto 'samen sta je sterker' besloten kasteleins Remco de Boer van grand café De Heeren en Ad Molenaar van partycentrum/bar/dancing Marlène hun krachten te bundelen voor de eerste editie van het Popweekend Heerhugowaard.

Samen met de Waardse ondernemers Jacco en André presenteren ze op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei een tweedaags, overdekt muziekfeest op het Stadsplein in Heerhugowaard. Er zal een grote feesttent verrijzen op het plein bij het gemeentehuis. Vrijdags is het thema 'pop', zaterdag licht de focus van het feest op 'Foute 90's en 00's'.

Popweekend Heerhugowaard is een nieuw evenement op het Stadsplein bij het gemeentehuis. Ad, Remco, Jacco en André slaan de handen in een om een mooi evenement op het stadsplein in Heerhugowaard neer te zetten voor de inwoners van Heerhugowaard en omgeving. "Topbands, diverse acts, dj's en vooral gezelligheid zijn de sleutelwoorden voor dit te gekke tweedaagse evenement," aldus Ad en Remco.

Popweekend Heerhugowaard zal plaats vinden in een grote feesttent die op het stadsplein komt te staan. "We hebben er voor gekozen een grote tent neer te zetten, daardoor zijn we als organisatie niet weersafhankelijk en kan het feest altijd door gaan. Bij regen sta je droog, bij zon sta je mooi in de schaduw. Het wordt een prachtig 18+ feest, waarmee we voor meer beleving in Heerhugowaard willen zorgen. Het Popweekend biedt een mooie combinatie van professionele muziek, gezelligheid en een te gekke lichtshow."

Op vrijdag 25 mei trapt het programma om 19.00 uur af af met de meest spectaculaire showband van Nederland. Ad: "Binnenkort zullen we de naam van deze band onthullen. Alvast een hint: ze spelen 120 nummers in 120 minuten." Naast deze band zal ook DJ Jerome ervoor zorgen dat het een groot feest wordt op het Stadsplein.

Bekende namen uit vervlogen jaren betreden op zaterdag 26 mei het podium. Het thema is die avond het grote Foute 90's /00's feest. "Onder meer DJ Wipneus en Pim , 2 Brothers on the 4th Floor en DJ Ray zullen van zich laten horen." Wipneus en Pim is een dj-duo dat bij hun optredens het muziek draaien afwisselt met het spelen van spelletjes en het houden van wedstrijdjes met het publiek. De muziek die het duo draait is een combinatie van vrolijke disco- en dancenummers met een hoog camp- en meezinggehalte. De twee dj's begonnen in 1996 voor de grap met een zogenaamde dj-battle met 'foute' muziek in het Paard van Troje in Den Haag. Door de enthousiaste reacties gingen ze hiermee door waarna ze onder andere op Pinkpop, Lowlands en Concert at Sea optraden. 2 Brothers on the 4th Floor is een Nederlandse eurodancegroep, die in de jaren negentig van de twintigste eeuw haar succesperiode beleefde. De groep had succes in landen als Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen, Finland, Zuid-Afrika, Chili, Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De groep in onder meer bekend van hits als Never Alone en Dreams.

Beide avonden van het Popweekend Heerhugowaard gaat de feesttent open om 19.00 uur en duurt het muziekfeest tot 00.30 uur. Kaarten los per avond kosten 15 euro per stuk. Een combiticket voor beide dagen kost 22 euro. Beide prijzen zijn exclusief 2 euro fee. Kaarten zijn vanaf heden te koop bij Grand Café de Heeren aan de Middenweg 247 en bar/dancing Marlène aan de Middenweg 207. Online vindt de kaartverkoop plaats op www.popweekendheerhugowaard.nl. Ad en Remco hebben er zin in. "We willen een mooi evenement voor de mensen neerzetten en er een terugkerend evenement van maken."