• Topruiters in actie op 19,20 en 21 april bij Manege Beukers

    DP SPORTFOTOGRAFIE
  • Ook een koolschuit ontbreekt niet.

    Picasa

North Holland Horses Trials in Langedijk

OUDKARSPEL "Onze wedstrijd is één van de eerste grotere internationale eventingwedstrijden in Europa. Wij willen ons presenteren als een goede wedstrijd aan het begin van het seizoen." Wim Schrama is een belangrijke schakel in de organisatie van de North Holland Horse Trials (NHHT) die van 19 tot en met 21 april wordt gehouden.

Wilfred van den Hoven

"De internationale wedstrijd op en rond Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht wordt voor de vijfde achtereenvolgende keer gehouden", aldus de 'eventing manager' die onder andere verantwoordelijk is voor de technische wedstrijdzaken, planning van de wedstrijden en faciliteiten. Hij kijkt uit naar het weekend waar tijdens eerdere edities duizenden toeschouwers op afkwamen.

GASTHEER "Aan deze wedstrijd nemen topruiters uit heel Europa en zelfs China deel. Onder de deelnemers bevinden zich nationale ploegen en Olympische sporters. Het is een goede voorbereiding voor zowel ervaren als wat jongere paarden. Wij bieden een degelijke, zware en faire wedstrijd voor een goede competitie." Zo blikt Wim vooruit. Het evenement dat bekend staat om de goede omstandigheden voor paard, ruiter en publiek heeft in Manege Beukers een prima gastheer. "Ik ken Ronald Beukers de eigenaar goed. Hij is de initiatiefnemer van dit evenement. Onze gezamenlijke passie is de paardensport. Vanaf 2005 wordt hier ook altijd een groot binnenspringconcours gehouden. 'Indoor Beukers' is een begrip in de hippische wereld."

Tien jaar lang was Wim Schrama verantwoordelijk voor het ontwerpen van alle springparcoursen van deze wedstrijd. "Ik stopte echter als bouwer om zelf weer actiever te gaan paardrijden. Maar toen ik gestopt was kwam Ronald in 2016 met de vraag om voorzitter te worden van de NHHT. Hij was op zoek naar iemand die structuur en ervaring kon inbrengen." aldus de preses die blij is dat dit jaar de Wilfried Thiebes uit Duitsland verantwoordelijk is voor het parcours. "Hij is een goed aangeschreven ontwerper met oog voor detail. Ook zijn we er trots op dat wij naast hippisch publiek, ook veel toeschouwers uit de regio trekken. De combinatie van spectaculaire sport in combinatie met de Country Fair maakt het namelijk een bijzonder aantrekkelijk evenement." Ook ziet de organisatie de NHHT als mogelijkheid om de agrarische- en innovatieve sector rond Alkmaar te promoten.

CROSS-COUNTRY Het is duidelijk dat Wim Schrama plezier in zijn werkzaamheden heeft. "Leidinggeven aan een jong team van enthousiaste mensen doet me goed. Ook de uitdaging aangaan om met elkaar steeds verder te groeien als evenement spreekt me aan. Professioneel, maar toch gemoedelijk blijven. Dat is één van de doelstellingen. Ik wil samen met Ronald Beukers graag het gezicht zijn van het evenement. Herkenbaar zijn door dicht bij de deelnemers, sponsors en vrijwilligers te staan. Luisteren naar suggesties, adviezen en hulp."

De rol van vrijwilligers is groot bij het meerdaagse evenement. Er zijn er in Oudkarspel op 19,20 en 21 april meer dan 200 actief. "Op de zaterdag, onze drukste dag vanwege de cross-country, hebben wij heel veel hulp nodig. Je moet dan denken aan parkeerwachters, cateringmedewerkers, hindernisjury's, de bouwploeg, EHBO's, dierenartsen, hulp bij secretariaat en noem maar op."

Meer informatie over het internationale evenement en programma op:https://www.nhht.nl/