• De Witte Kerk is een van de nieuwe trouwlocaties in gemeente Langedijk.

    Redactie Nieuwsblad De Koerier

Nieuwe trouwlocaties in gemeente Langedijk

LANGEDIJK Bruidsparen kunnen elkaar vanaf 1 januari 2018 op meer locaties in gemeente Langedijk het ja-woord geven. Er komen op verzoek van de Protestantse Gemeente Sint Pancras twee plekken bij waar stelletjes in het huwelijk kunnen treden.

Omdat het oude gemeentehuis in Sint Pancras is opgeheven als trouwlocatie, kwam de Protestantse Gemeente Sint Pancras met het verzoek of de Witte Kerk en de Regenboogkerk aangewezen kunnen worden als vaste trouwlocatie van gemeente Langedijk. De gemeente heeft aan dit verzoek gehoor gegeven.

Door een collegebesluit worden deze twee locaties per 1 januari 2018 toegevoegd aan de trouwlocaties. De kosten voor een huwelijksvoltrekking op een van deze locaties zijn 439 euro op een doordeweekse dag en 742 euro op zaterdag. Beide locaties beschikken over zo'n 200 zitplaatsen

Andere plekken in de gemeente Langedijk waar voor de wet getrouwd kan worden zijn onder meer het gemeentehuis, museum BroekerVeiling en de Kooger Kerk.

Er kan in gemeente Langedijk wordt gekozen voor drie verschillende huwelijksvoltrekkingen: de normale voltrekking, eenvoudige voltrekking of een kosteloze voltrekking. De normale voltrekking kan op maandag tot en met vrijdag worden uitgevoerd en zaterdags op verzoek. Hierbij hoort er een uitgebreide toespraak op één van de trouwlocaties van de gemeente Langedijk of op een vrije locatie en het huwelijk wordt in principe voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). Meer informatie over een eenvoudige of kosteloze huwelijksvoltrekking valt te lezen op www.gemeentelangedijk.nl.