• Jeffrey Bakker

Nieuwe thriller van Natasza Tardio uit Zuid-Scharwoude

ZUID-SCHARWOUDE Deze maand verschijnt bij uitgeverij Kluitman de langverwachte nieuwe thriller van Natasza Tardio, getiteld: 'Moordgeheim'.

Na het succes van 'Afgesloten' (onder meer genomineerd voor de Jonge Jury Prijs 2018) komt Natasza nu weer met een spannende novelle. 'Moordgeheim' is de spin-off van 'Moordvrienden' (in 2014 bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs).

Ook in deze jeugdthriller voert de schrijfster uit Zuid-Scharwoude de spanning weer flink op. Hoofdpersoon Cloë heeft een fantastisch idee voor de schoolopdracht: opnieuw onderzoek doen naar de schietpartij die zes jaar eerder op haar school, het Drieluik College, plaatsvond. Bij die schietpartij kwamen drie leerlingen, een leraar en de dader om. Medeplichtige Milo werd vrijgesproken.
Ondanks haar goede bedoelingen stuit Cloë op weerstand van haar omgeving. Niemand lijkt over de gebeurtenissen van zes jaar terug te willen praten. Maar Cloë is vastberaden. Haar onderzoek leidt al snel tot heftige confrontaties en wanneer haar pad kruist met dat van Milo ontdekt ze pas echt waarom ze het onderwerp inderdaad beter had kunnen laten rusten.