• Galerie Ronald Kraayeveld

Nieuwe expositie Pierre Struys

NOORD-SCHARWOUDE Bij galerie Ronald Kraayeveld begint zaterdag 9 februari een nieuwe expositie met schilderijen en tekeningen van een 'oude' bekende: Pierre Struys (Alkmaar 1914 - 2011 Lausanne) met wiens werk de galerie bijna vijf jaar geleden van start ging.

In de jaren na de openingstentoonstelling zijn nu uit particuliere collecties uit binnen- en buitenland voldoende schilderijen binnengekomen om een nieuwe expositie samen te stellen. Struys was een geboren colorist die met paletmessen kleurrijke en vitale bloemstillevens, stads-en zeegezichten en vrouwenfiguren schilderde. Hij begon zijn schildersloopbaan in 1968 in Zwitserland waarnaar hij in 1959 was verhuisd.
Bijzonder voor een Noord-Hollandse schilder zijn zijn wereldwijde exposities in galeries en musea, met name in Zwitserland en Italië, maar ook in de VS, Engeland en Rusland waar het Poesjkin Museum in 1995 een tentoonstelling aan hem wijdde. Werk van Struys is opgenomen in collecties van onder anderen het Musee Le Petit Palais in Genève en het Alkmaarse Stedelijk Museum.
De tentoonstelling loopt tot en met 23 maart. Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en op telefonische afspraak. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl