• Art of Africa

Nieuwe expositie bij Art of Africa

NOORD-SCHARWOUDE De Beeldentuin van Art of Africa in Noord-Scharwoude is tijdens de paasdagen, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april, weer open, van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Er is een nieuwe collectie natuurstenen beelden te zien, afkomstig uit en gemaakt in Zimbabwe. Deze beelden zijn bijna geheel met de hand vervaardigd, zonder hulp van elektrisch gereedschap.

De stenen hebben welluidende namen als springsteen, opaalsteen, serpentijn en fruitsteen. Tijdens de expositie zijn ruim 1000 abstracte en figuratieve beelden van bekende en onbekende Zimbabwaanse kunstenaars te bewonderen.

Art of Africa is een Fair Trade bedrijf dat de beelden zelf in Zimbabwe inkoopt, zelf verpakt, zelf verscheept en zelf verkoopt in Nederland, waardoor de beelden zeer aantrekkelijk in prijs zijn.

De Zimbabwaanse kunstenaars hebben het niet makkelijk, maar laten zich door de malaise inspireren. Zij vertalen hun frustratie in steen. "Prachtige vormen met uiteenlopende betekenis brengen de boodschap over van de immer bescheiden kunstenaars op zoek naar artistieke vrijheid", aldus Art of Africa.

"Een veelbelovend kunstenaar is Richard Banda, De goedlachse Richard creëert complexe vormen, veelal een "Chronicle" of levensloop. Het is een abstract weergegeven beeld, waarin de lijnen van de "Chronicle", de levensloop van een persoon, of personen of een bedrijf symboliseren. Soms gaan de lijnen hun eigen weg en soms voegen lijnen zich samen. Dit beeld, gemaakt van het kleurrijke serpentijn, is in de beeldentuin te bewonderen."

Meer informatie via www.artofafrica.nl