• Het nieuwe college van Heerhugowaard presenteerde het ambitiedocument (F)luisterend Besturen.

    Gemeente Heerhugowaard

Nieuwe colleges aan de slag

LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD De gemeente Langedijk heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders (B&W). In een raadsvergadering op dinsdag 8 mei werden vier wethouders benoemd en beëdigd. De wethouders zijn Jasper Nieuwenhuizen, Nils Langedijk, Ad Jongenelen en Marcel Reijven. Zij zijn tot het college toegetreden namens respectievelijk VVD, Hart voor Langedijk/D66, Dorpsbelang Langedijk en PvdA. Deze partijen vormen, samen met de ChristenUnie, de coalitie in Langedijk. ChristenUnie levert geen wethouder, maar heeft afgesproken dat Reijven ook namens deze partij zal spreken. Langedijk, Jongenelen en Reijven zijn nieuwe wethouders, Nieuwenhuizen was in het vorige college al wethouder in Langedijk.

Ook in Heerhugowaard is het nieuwe college geïnstalleerd. Op dinsdag 8 mei zijn de nieuwe wethouders benoemd. Nieuw zijn John Does van de HOP en Jan van der Starre van Senioren Heerhugowaard. Gido Oude Kotte van het CDA en Monique Stam van het VVD komen terug in het nieuwe college. In de gemeenteraad hebben HOP, Senioren Heerhugowaard, CDA en VVD samen 21 van de 31 raadszetels. De speerpunten van het nieuwe college staan beschreven in het ambitiedocument (F)Luisterend besturen, te vinden op www.heerhugowaard.nl.

Ambities van de vier partijen liggen in financiële bestendigheid, de koppositie behouden op gebied van duurzaamheid, een dienende en ontzorgende overheid met nog meer inzet op kansen voor iedereen en bestrijden van hufterigheid en staan voor veiligheid. Democratische vernieuwing zal daarbij een prominente plaats op de agenda voor de komende vier jaar innemen.