• Frits Weel

Nico Klaver lid in Orde van Oranje Nassau

HEERHUGOWAARD Hij dacht met zijn partner en gezin ergens een gezellig etentje te hebben. Nico Klaver wist dan ook niet wat hem overkwam toen hij gearmd met zijn partner Truus Het Oude Gemaal (voormalig Poldermuseum) binnen stapte en door familie, vrienden en relaties onder een daverend applaus bedolven werd.

En toen hij burgemeester Bert Blase met ambtsketen om de zaal zag binnenstappen ging bij Klaver toch wel een lichtje branden. Vooral toen de burgemeester zijn lovende woorden afsloot met dat het zijn Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om de heer Klaver te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nico kreeg het verdiende lintje wegens zijn grote verdiensten binnen de Heerhugowaardse samenleving. Zo was hij de afgelopen ruim 40 jaar onder meer bestuurslid buiten- en binnenbad DEIKO, bestuurslid schoolbestuur ULO Don Bosco, Technische School de Waerdse Kil, school voor HAVO/Atheneum Han Fortman en bestuurslid Stichting SMT en Stichting NUT.

En hoewel hij inmiddels in Schagen woont, waar hij zich overigens ook al weer als vrijwilliger verdienstelijk maakt, vond de uitreiking van de onderscheiding in Heerhugowaard plaats.
Cor Bos, initiator van deze feestelijke gelegenheid, roemde de maatschappelijke inspanningen van Nico Klaver waarna Klaver's kleindochter Aranka het Wilhelmus speelde op haar viool.