• Welke natuurverschijnsel komen de wandelaars tegen tijdens de avondwandeling?

    IVN NKL

Natuurwandeling op lente-avond door Geestmerambacht

LANGEDIJK IVN Noord-Kennemerland verzorgt zondag 6 mei een lentewandeling door het recreatiegebied Geestmerambacht.

Wat vliegt er rond boven riet of plas? Is het een kluut, een bergeend, een Canadese gans of zien de wandelaars misschien de bruine kiekendief of de roerdomp? De wandelaars gaan 6 mei op stap in het nieuwe en oude gedeelte van het Geestmerambacht vanaf de parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat in Koedijk.

TREKPONTJE De groep zal vogels spotten in het nieuwe gedeelte waar de mensen aan de ene kant kunnen oversteken met een trekpontje waar je op de eilandjes kunt komen waar wat vogels foerageren. Ook wordt er gekeken naar welke bomen er in bloei staan. Welke bomen staan er in de bloei: meidoorn, wilg of gelderseroos? Zijn de bomen een of tweehuizig en waaraan is dat te zien? Rietorchissen en die bijzondere ratelaar, welke een halfparasiet is, zijn die al te spotten.

Al deze natuurverschijnselen en nog veel meer kunnen de deelnemers aan de IVN wandeling in het recreatiegebied Geestmerambacht tegenkomen als ze meegaan op de avondwandeling. Neem je verrekijker en loep mee als je die hebt
De wandeling vindt plaats op zondagavond 6 mei tussen 19.30 en 21.00 uur. Het beginpunt is de parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat in Koedijk. Natuurgids is dit keer Annemarie van 't Hoenderdal.

AANMELDEN Aanmelden voor deze avondwandeling kan via Geestmerambacht@ivnnkl.nl. Hier is ook meer informatie in te winnen. Deelname kost 2,50 euro per volwassene, kinderen mogen gratis mee met de wandeling.