Na bezoek kerk en museum samen aan de wandel door kernen Langedijk

NOORD-SCHARWOUDE Het bestuur van Stichting Regionale Archeologie Gheestmanambocht (RAG) biedt zaterdag 1 juni vanaf 10.00 uur een excursie aan naar de RK-kerk, Sint Jan de Doper, het Sint Jansmuseum, de begraafplaats in Noord-Scharwoude en een historische wandeling door Zuid-Scharwoude.

GEWISSELD Deelnemers zijn 10.00 uur welkom in het Kloosterhof, Dorpsstraat 514. Na de koffie wordt de groep in tweeën gedeeld. De ene groep krijgt een rondleiding in de kerk en de andere groep krijgt een rondleiding in het Sint Jansmuseum (museum dat bij de kerk hoort). Daarna wordt er gewisseld en krijgt de groep die een rondleiding in de kerk heeft gehad een rondleiding in het museum en degene die het museum bezocht hebben een rondleiding in de kerk.

BEGRAAFPLAATS Na de rondleiding in kerk en museum wordt onder leiding van Anita van Breugel (regioconsulent van Terebinth) de aangrenzende begraafplaats bezocht. Om 12.30 uur is er een lunch in het Kloosterhof. De koffie of thee is daar voor rekening van RAG, maar de kosten voor de lunch (€ 7,70) is voor eigen rekening. Na de lunch begint een historische wandeling door Zuid-Scharwoude. De heer N. Bruin is de gids en neemt bezoekers mee naar de historische en verborgen plekjes van dit dorp. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

GOED BEREIKBAAR De kerk Sint Jan de Doper is goed bereikbaar zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer. Tegenover de kerk is voldoende gratis parkeergelegenheid. Het adres van de kerk is: Dorpsstraat 516. Het Kloosterhof is het gebouw naast de kerk. Aan de excursie zijn uitgezonderd de lunch geen kosten verbonden; een vrijwillige bijdrage is welkom.


Voor informatie: https://www.facebook.com/Stichting-Regionale-Archeologie-Gheestmanambocht-382804355260273/timeline/