• Het Mixtream festival zal ook 2018 weer het nodige (muzikale) spektakel bieden.

    Alex Metzelaar

Mixtream 2018 in de maak: inschrijven voor Band & DJ Contest

HEERHUGOWAARD Voor het Heerhugowaard festival Mixtream 2018 zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Zondag 26 augustus vindt het festival, zoals ieder jaar, plaats in het Rosarium in Heerhugowaard. Artiesten uit binnen- en buitenland staan op het festivalprogramma en daar horen natuurlijk ook de talenten uit de regio bij.

Bands en DJ's uit de buurt worden uitgenodigd om mee te doen aan de Mixtream Contest 2018 en te laten zien wat ze in huis hebben om een felbegeerde plek op het festival te veroveren.
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei vindt de Mixtream Contest plaats in Jonderencentrum Kompleks aan de Beukenlaan. Aan het einde van de twee avonden zullen er vier winnaars bekend gemaakt worden: zowel het publiek als de jury kiezen hun favoriete band en DJ.

AANSTORMEND TALENT Mixtream steunt aanstormend talent door ze op het festival een podium te bieden waar ze zich aan het publiek kunnen presenteren. Een unieke kans om podiumervaring op te doen, naamsbekendheid te verwerven en een stap te zetten in het professionele circuit.

Naast een optreden op het festival krijgen de winnaars workshops en masterclasses van professionele muzikanten en DJ's. Inschrijven voor de Mixtream Contest kan nog tot en met zondag 1 april via de Facebook-pagina van Mixtream. Twee weken daarna worden de deelnemers bekendgemaakt.


De Mixtream Contest is een activiteit van Stichting Mixtream. De Contest wordt in samenwerking met J.C. Kompleks gerealiseerd en de workshops in samenwerking met Cool kunst en cultuur. Ga voor meer informatie, inschrijven en de spelregels naar facebook.com/MixtreamFestival.

De finaleavonden van de contest vinden plaats bij Kompleks. Publiek kan niet alleen komen kijken, maar mag ook een stem uitbrengen op een deelnemer. Uiteindelijk gaan er twee publiekswinnaars door naar het festival. De entree op Contest-dagen bij Kompleks bedraagt 2 euro per persoon.

Vorig jaar wonnen rockband Shepherds Pie, rapper Bug, Bass-DJ STAY TRUE en de Dutch-D de finale van de Mixtream Band & DJ Contest en mochten optreden op Mixtream 2017. In 2016 waren het de reggae-punkband Starfish, de rockband Crowd Control, house DJ Sebastiano en Digital Revolution die de finale van de Mixtream Band & DJ Contest wonnen. Ze werden allemaal voor hun festivaloptreden voorbereid met masterclasses van een professionele muzikant en DJ.

ACHTTIEN Het Mixtream Festival beleeft dit jaar de achttiende editie. Het gratis festival in het Rosariumpark in Heerhugowaard wordt door duizenden bezoekers bezocht. Het festival kenmerkt zich door breed programma waarin verschillende muziekgenres vertegenwoordigd zijn. Van DJ's tot rock, van dance tot rap. De afwisseling en de vrije entree zijn de sterke punten van het festival. Lokaal en regionaal talent delen de twee podia (mainstage en dj stage) met aanstormende acts, en reeds gevestigde namen uit binnen- en buitenland. Naast het diverse muziekprogramma biedt Mixtream ook altijd een uitdagend randprogramma.

En groot gratis festival als Mixtream kan natuurlijk niet bestaan zonder het goede werk van vele vrijwilligers. De organisatie is dan ook altijd op zoek naar enthousiaste jongeren die willen helpen met de op- en afbouw, bardiensten, backstagewerkzaamheden en veel meer.

Meer informatie en het laatste nieuws over de Mixtream Contest en het festival is te op www.facebook.com/MixtreamFestival.