• Zaterdag werden de twee containers geladen met bestemming Sint Maarten.

    Stichting Miss IQ

Miss IQ zendt hulpgoederen naar Sint Maarten

HEERHUGOWAARD Stichting Miss IQ zendt weer containers naar Caribisch Nederland. Dit keer betreft het materialen voor basisscholen op het eiland Sint Maarten. Maar liefst twee containers zijn onderweg naar dit eiland. De materialen dienen ter vervanging van de zwaar beschadigde schoolinventarissen na de orkaan Irma.

De verzending van deze twee containers is een zeer kostbare zaak. Zeker met de bijkomende kosten in Nederland erbij geteld, zoals: transport van de goederen naar de opslagruimte, de huur van die ruimte, diverse vergunningen en verzekeringen, transport van de containers van en naar de haven.

Miss IQ is al sinds het ontstaan in 2006 bezig om arme basisscholen op Curaçao te voorzien van diverse materialen. Er zijn intussen al 11 zee-containers van 40 ft. daarheen gestuurd.

Na het vreselijke bericht over Irma werd meteen besloten ook hulp te bieden aan scholen op Sint Maarten. Er is sinds begin september door het team van de Stichting Miss IQ, onder leiding van voorzitter Ruth Groenewoud, hard gewerkt om voldoende financiële middelen daarvoor bijeen te krijgen.  Er vond promotie plaats bij diverse evenementen en er werd een fancy fair gehouden. Vooral ook donaties van bekende en onbekende gulle gevers hebben geholpen. Afgelopen zaterdag zijn de containers ingeladen.

Diverse scholen op Sint Maarten en ook het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport van het eiland zijn inmiddels op de hoogte van de zending. De materialen bestaan uit schoolmeubilair in diverse maten, kasten, schoolborden, computers, lesmateriaal, boeken, speelgoed, kortom alles wat een basisschool kan gebruiken.