• Volop concentratie bij Sebastiaan Bonte. Op de achtergrond ziet trainer Hans Arnhard dat het goed is.

    Theo Annes

Midden in de samenleving

AV Hera : 40 jaar prestatie en recreatie.

Wilfred van den Hoven

HEERHUGOWAARD Met een groot feest op zaterdag 15 september voor leden en oud-leden, organiseert AV Hera komende zaterdag het 40 jarig bestaan van de atletiekvereniging. Een dage eerder is de jeugd aan de beurt om dit jubileum gepast te vieren.

Met meer dan 400 leden staat de Heerhugowaardse club midden in de samenleving. Op sportpark De Vork heeft het een prachtige accommodatie waar dagelijks tientallen atleten sporten. Bestuurslid Frank Kuin is binnen Hera belast met de pr en communicatie. Hij is tevreden over de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt in die jaren. Ook met betrekking tot de toekomst is hij optimistisch.

JEUGD "Onze atletiekvereniging AV Hera heeft een heroïsche historie. Vier leden hebben ooit meegedaan met de Olympische Spelen. Maar ook nu zijn er weer atleten die zich met prima prestaties weten te onderscheiden", aldus Frank. ' Vooral de jeugd doet goed mee op nationaal niveau, we zien ook een groei in leden bij de jeugd. Dat komt deels door aansprekende successen van bijvoorbeeld Syfan Hassan en Daphne Schippers op wereldniveau. Jeugd raakt geïnteresseerd in atletiek door de uitstraling van die sporters. Het is mooi dat Hera op nationaal niveau ook aansprekende resultaten behaalt". Het bestuurslid doelt daarmee op onder andere Koen Hoedjes, Leonie Keppel, Jessica Schilder en Sebastiaan Bonte. Vooral bij de werpnummers gaat het goed in Heerhugowaard. In het bijzonder de uitstekende trainingen van de ervaren Hans Arnhard zorgen voor veel succes en een grote aantrekkingskracht op atleten uit de regio.

ROBIN KORVING Maar ook Robin Korving wordt geroemd door zijn uitstraling. De Alkmaarder grossierde in nationale records op de 110 meter horden en deed in 2000 mee aan de Spelen in Sydney. Een gescheurde kniepees verhinderde een medaillekans. Korving is nu heel actief binnen Hera.En daar is de club maar wat blij mee. Gevraagd naar zijn mooiste momenten binnen de club in de afgelopen jaren noemt Frank Kuin twee gebeurtenissen. " Het Nederlands record van Thomas van Ophem bij het speerwerpen was en is een prachtprestatie. Maar ook de tweede plaats in de landelijke finale van de C jongens is geweldig geweest." Bij Hera is er plaats voor iedereen die graag de atletieksport beoefent. Frank: ' Er is een grote groep lopers die traint om aan wedstrijden mee te doen als de Dam tot Damloop en de Halve Marathon van Egmond, maar ook voor de sporters die hier op de baan willen lopen is er plaats. Je kunt je altijd aansluiten bij een loopgroep om je techniek te verbeteren of voor hulp bij het beginnen met hardlopen" Het is duidelijk dat Hera dus niet alleen prestatiegericht is. Frank tot slot: " We staan ook voor gezelligheid, recreatie en verbinding .Dit onder toeziend oog van al onze toptrainers en de vele vrijwilligers". Daar past dit weekend terecht een feestje bij.

Meer informatie over av hera via https://www.avhera.nl/