• Melissa en Bauke in training voor de City Run By Night van 12 april

    Theo Annes

Melissa Bankras kijkt uit naar City Run in april

BROEK OP LANGEDIJK "De City Run By Night van Heerhugowaard is een geweldig evenement. Met bijvoorbeeld de start en finish bij Middenwaard waar het altijd zo ontzettend vol met publiek staat. Familie en vrienden die zelf meelopen, of anders langs de kant staan om je te aanmoedigen. Prachtig toch. Ja, ik kijk er nu al naar uit."

Wilfred van den Hoven

OBDAM Melissa Bankras is vrijdagavond 12 april één van de 4000 deelnemers aan het hardloopevenement in het centrum van Heerhugowaard. Voor de vijfde keer vindt de City Run plaats en is het inmiddels niet meer weg te denken als een perfecte combinatie tussen sport en gezelligheid. De 29-jarige Melissa weet wel enkele redenen te benoemen waarom de City Run zo populair is. "De drukte bij het Coolplein is natuurlijk al prachtig. Reuze gezellig met al die mensen. Het lopen door het centrum en de afstanden van 5 of 10 kilometer zijn ook voor veel mensen goed te doen", aldus de leerkracht die op een basisschool in Obdam werkzaam is. Opgegroeid in Heerhugowaard, in een familie waarin sport een belangrijke rol inneemt, kwam Melissa op wat latere leeftijd in aanraking met hardlopen.

"Ik denk dat ik nu ongeveer 7 jaar hardloop. Het begon ooit met de Dam tot Damloop. In de jaren breidde dat zich uit. Ik heb nu drie marathons gelopen.", zo vertelt de sympathieke atlete die tegenwoordig samen met haar vriend in Broek op Langedijk woont. De laatste marathon liep Melissa vorig jaar november in New York. Eerder volbracht ze de marathons van Amsterdam en Berlijn. In Heerhugowaard gaat ze meedoen aan de 10 kilometer.

JCI Ze heeft tijdens haar sportprestaties altijd aandacht geschonken aan de mensen en organisaties die wat extra steun kunnen gebruiken. Zo zamelde ze voor de marathon in New York via sponsoring veel geld in voor de Cliniclowns. Ook de opbrengst van City Run gaat naar goede doelen. "Die steun voor anderen is belangrijk, maar ook de sfeer tijdens de Run spreekt me erg aan. "Ook deze editie lopen weer veel vrienden en bekenden mee. Mijn vriend Bauke is ook van de partij. Ook hij heeft zin in dit fantastische evenement. "

De organisatie van de City Run is in handen van de Junior Chamber International. (JCI) De groep jonge ondernemers is vol ambitie om de handen uit de mouwen te steken voor een betere samenleving. "Heel concreet houdt dat in dat wij evenementen organiseren waarmee we geld en of middelen willen inzamelen voor lokale goede doelen", zo vertelt Bart Jan Baaijens die de voorzitter is van de JCI. Zijn organisatie schonk in 2018 voor 15.000 euro aan goede doelen. Maar ook bijzonder was het feit dat van de opbrengst van de City Run zwemlessen voor asielkinderen werden bekostigd.

Op 12 april zullen duizenden lopers van start gaan. Inschrijving kan voor de 5 of 10 kilometer. Kinderen vanaf 5 jaar tot 14 jaar zijn welkom. Zij kunnen 600 meter of 1.1 kilometer lopen. Individuele deelname is mogelijk maar ook kunnen de 5 en 10 kilometer door businessteams worden gelopen. Inschrijven is mogelijk via de website. Wacht niet te lang want alle vier eerdere edities waren eerder volledig uitverkocht.

i https://www.hhwcityrun.nl/