• Rob Duin

MBO-studenten strijden om titels

REGIO Negen studenten van het ROC Horizon College zijn gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. De finales worden gehouden van 20 tot en met 22 maart in de RAI in Amsterdam. Nick Zonneveld (De Rijp), Bart Bonouvrie (Stompetoren), Bjarne Wijker (Egmond aan Zee), Layla Dekker (Zuid-Scharwoude) en Ivana Hommes (Heerhugowaard) zijn de studenten uit de regio Alkmaar die strijden om de nationale titels.

Naast deze finales zijn er ook halve finales, met kans op een finaleplaats. Marc Oostmeijer en Ashley van den Berg, allebei uit Alkmaar, hebben zich hiervoor gekwalificeerd.
Van de opleidingen Verzorgende IG, Patissier, Timmerman, Installatietechniek, Elektrotechniek, Metselen, Schilderen, Verkoopspecialist en Sport & Bewegen strijden studenten van het Horizon College om de nationale titel. Per opleiding doen acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes. De finalisten uit de regio Alkmaar zijn Elektrotechniek: Nick Zonneveld (De Rijp), Metselen: Bart Bonouvrie, (Stompetoren), Installatietechniek: Bjarne Wijker (Egmond aan Zee), Verkoopspecialist: Lalay Dekker (Zuid-Scharwoude) en Verzorgende IG: Ivana Hommes (Heerhugowaard). Halve finalisten zijn Tandartsassistent: Marc Oostmeijer (Alkmaar) en Doktersassistent: Ashley van den Berg (Alkmaar, haar halve finale vindt eerder plaats, 15/16 maart in Zeeland)

RUSLAND Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills in Kazan (Rusland). Die afvaardiging verschilt per opleiding. Tijdens Worldskills strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen met elkaar om de wereldtitels.
De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.