• www.pixabay.com

Rozen voor KiKa op jaarmarkt

HEERHUGOWAARD Tijdens de jaarlijks terugkerende jaarmarkt Heerhugowaard zal Lionsclub Heerhugowaard – Langedijk – Obdam e.o. maandag 16 september een marktkraam bemannen. Bij de kraam worden rozen verkocht door de Lions-leden. De opbrengst gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De rozen worden gesponsord door een van haar leden, die connecties heeft met een rozenkweker in Kenia. De gehele opbrengst komt ten goede van het gestelde doel.

Stichting KIKA bestaat sedert 2002 en samen met het KWF streeft zij in zeven behandel- en onderzoekscentra ernaar om kinderkanker uit bannen. Er is nog een enorm langer weg te gaan en het doel is thans om tot die therapieën te komen, die tijdens de behandeling van de kinderen met kanker minder bijwerkingen en ernstige gevolgen zoals aantasting van belangrijke organen zullen hebben. Het doel is nog lang niet bereikt en nog heel veel geld is er voor onderzoek nodig. Kinderkanker helemaal kunnen uitbannen, zou mooi zijn, maar dat is en blijft wellicht een utopie. De onderzoekers en hun centra streven er thans na om 95% genezing te bereiken. Door het op de jaarmarkt kopen van rozen doet het publiek een geldelijke bijdrage aan de Stichting KiKa en draag je bij de financiering van hert onderzoek naar betere therapieën ter genezing van kinderkanker.

Wie niet van rozen houdt, kan een bijdrage doen in de collectebus.