• Nextdoor
  • Facebook

Nextdoor legt brievenactie nader uit

HEERHUGOWAARD "We willen graag meer informatie delen over de uitnodigingen van Nextdoor, omdat deze een belangrijk hulpmiddel zijn voor het opbouwen van een sterke en gezellige buurt," legt Michel Visser, hoofd Community & Partnerships bij Nextdoor uit. Hij reageert hiermee op de ophef die is ontstaan na de brievenactie van Nextdoor in Heerhugowaard om meer gebruikers te krijgen.

GEVERIFIEERD "De brieven die de buren ontvangen zijn uitnodigingen namens geverifieerde Nextdoor-leden, met toestemming van deze leden," vervolgt hij. "Deze brieven zijn geen nepbrieven of fraude. Nextdoor werkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)."
Onlangs heeft een deel van de Nextdoor-leden gemeld dat zij er niet van op de hoogte waren dat er uitnodigingen naar hun buren zijn gestuurd. Michel Visser: "Deze feedback van leden nemen wij zeer serieus en zijn bezorgd te horen dat sommige leden de uitnodigingen en het proces onduidelijk vinden. Dat is zeker niet onze bedoeling; we vragen regelmatig feedback over het proces rondom uitnodigingsbrieven om ervoor te zorgen dat het zo duidelijk mogelijk is."

COMMUNITY Nextdoor is 's werelds grootste besloten buurtapp met meer dan 242.000 buurten wereldwijd. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 6.500 buurten die Nextdoor gebruiken om dagelijks in contact te blijven en een community op te bouwen. Om zich bij Nextdoor aan te sluiten, zijn buren verplicht om hun huisadres te verifiëren en hun echte naam te gebruiken.
Michel legt uit waarom buren benaderd worden: "Toen Nextdoor werd geïntroduceerd in Amerika, gaven leden van het eerste uur aan dat er behoefte was aan een manier waarop ze buren konden uitnodigen om zich bij de buurt aan te sluiten. We hebben naar hun feedback geluisterd en deze verwerkt in onze app en website. De uitnodigingsbrieven zijn een belangrijk instrument voor buren om hun buurt te laten groeien en de kans om elkaar te leren kennen; de essentie van Nextdoor."

DUIDELIJK Tijdens het uitnodigingsproces, maakt geeft Nextdoor duidelijk aan haar leden aan welke informatie er op de gedrukte brief zal verschijnen, benadrukt Michel Visser. "Inclusief 'uw naam, uw straatnaam en nuttige informatie over Nextdoor'. Maar natuurlijk, zijn we altijd blij met feedback en willen we ervoor zorgen dat de Nextdoor app en website van Nextdoor transparant en gemakkelijk te begrijpen is en we maken voortdurend veranderingen op basis van feedback van leden." Visser geeft aan de uitnodigingen van buren tot buren van cruciaal belang zijn geweest om buren te helpen sterkere banden op te bouwen. "We zijn trots op deze functie."