Loop mee met 'Levend Bethlehem' bij Dionysiusparochie

HEERHUGOWAARD In het kader van het 150-jarig bestaan van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard zijn tal van activiteiten georganiseerd. Op zondag 17 december wordt geïnteresseerden uitgenodigd voor 'Levend Bethlehem'. Dit is een wandeling door het Bijbelverhaal, waarbij de deelnemers kijken, voelen, luisteren en ruiken.

Tijdens een korte wandeling door de verlichte pastorietuin en het kerkplein komt de groep langs verschillende personages uit het kerstverhaal. De mensen horen het verhaal van hun zoektocht naar het kindje Jezus, ontmoeten de boodschapper van de keizer, warmen zich bij het vuur van de herders.

De bezoekers kunnen ook luisteren naar Gabriël en zijn engelenkoor en kijken of de herbergier nog plaats voor ze heeft in de herberg, en zich inschrijven bij de ambtenaren.

De tocht eindigt in de kerk langs de Middenweg waar de deelnemers zich kunnen warmen aan een kop chocola en meezingen met het ritmisch koor Spirit.

Iedereen is welkom. Het enige wat nodig is om deel te nemen, is aanmelden. Elke deelnemer ontvangt dan een starttijd. Dat is zo georganiseerd om iedereen het verhaal ten volle te kunnen laten beleven.

De eerste groep vertrekt om 18.00 uur en de laatste om 19.25 uur. Elke groep bestaat uit maximaal 12 personen. De tocht duurt ongeveer 30 minuten. 'Levend Bethlehem' vindt plaats op zondag 17 december (Dio- nysiuskerk, Middenweg 248, Heerhugowaard).

Aanmelden voor de wandeling kan vanaf 7 december en is mogelijk via www.dionysiusparochie.nl of via levendbethlehem@dionysiusparochie.nl. Geïnteresseerden kunnen ook een deelnameformulier in de kerk invullen en daar afgeven.

Van oktober 2017 tot en met juni 2018 viert de Dionysiusparochie in Heerhugowaard haar 150-jarig bestaan. Volgens het parochiebestuur zijn er op dit moment ongeveer 400 actieve parochianen. De parochie bestrijkt een groot gebied dat loopt van de Stad van de Zon in het zuiden tot aan de parochie van De Noord, en die van Langedijk en Obdam in het westen en oosten.