• Gemeente Langedijk

Leontien Kompier waarnemend burgemeester van Langedijk

LANGEDIJK In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw Leontien Kompier met ingang van 15 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.

De commissaris van de Koning benoemt een waarnemend burgemeester in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode, waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. Kompier neemt de plek in van waarnemend burgemeester Jan Hoekema die aftrad nadat hij in opspraak was geraakt omdat hij bij zijn vertrek als burgemeester van Wassenaar in 2016 een extra bedrag meekreeg, bovenop de gewone wachtgeldregeling. 

In het najaar vindt er in Langedijk een vervolgoverleg plaats met de fractievoorzitters in het kader van de samenwerkingsmogelijkheden met Heerhugowaard. Op basis van de stand van zaken wordt dan bekeken of de vacature zal worden open gesteld.

Kompier was van 2009 tot 1 januari van dit jaar burgemeester van de gemeente Vlagtwedde. Daarvoor heeft zij diverse managementfuncties vervuld bij de provincie Drenthe. Leontien Kompier is 59 jaar en lid van de PvdA. Van 2005 tot 2009 was zij Programmadirecteur Economische Innovatie-Agenda voor de Veenkoloniën.