• Wijndomein De Koen

Langedijker Streekmarkt gratis toegankelijk

ZUID-SCHARWOUDE In Zuid-Scharwoude wordt zaterdag 8 en zondag 9 september de vijfde langedijker Streekmarkt gehouden op het terrein van Wijndomein de Koen. Maar liefst 30 kramen worden bemand door standhouders uit de regio, die stuk voor stuk eerlijke producten te koop aanbieden. Er is geitenkaas, schapenijs en vlees van herten en piemonte koeien te koop. Maar ook speciaal voor deze markt gemaakte wijnzuurkool van Kramer met wijn van de Koen. Er is keuvelbier en droge worst, maar ook wordt er paling gerookt en verse hapjes bereid. En hebt u weleens producten van zeewier geproefd?

Op het gezellige wijnplein kunnen bezoekers een wijntje van de Koen proeven of een flesje kopen, maar er is ook koffie, fris of een biertje, waarbij je ook lekkere hapjes kan bestellen. Ook dat kan op deze markt. Op zaterdag wordt de markt gecombineerd met de open Monumentendag. Er is een mooie fietstocht langs monumenten, die start op de markt. Je kan ook heel wat doen op de markt, zoals een spelletje jeu de boules met kans op een flesje wijn of een rondvaart maken vanaf de markt en op beide dagen is er live muziek. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur aan de Westelijke Randweg naast het gemeentehuis.

Zondag 3 september was in kasteel Amerongen de bekendmaking van de uitslag van de wijnkeuring der lage landen. 180 wijnen uit Nederland, België en Duitsland werden ingezonden. Wijndomein de koen uit Zuid-Scharwoude behaalde voor alle zes ingezonden wijnen een medaille. Zilver en brons was er voor de wijnen van de Koen. Alle wijnen zijn het komende weekend te proeven en natuurlijk te koop op de streekmarkt, waarbij je gelijk eens een kijkje kan nemen in de wijngaard om te zien hoe de druiven in dit bijzondere wijnjaar bij staan.