• Een van de glasobjecten van Anne Hoogland.

    Anne Hoogland
  • Werk van Henny Mazurel.

    Henny Mazurel

Kunstkring viert jubileum in kerk Hensbroek

HENSBROEK Tijdens het Pinksterweekend (zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei) vieren de elf leden van Kunstkring Plein 4 het 15-jarig bestaan van hun kunstenaarsclub. Dit derde lustrum wordt gevierd met een gevarieerde expositie in de kerk van Hensbroek. De exposite is de genoemde drie dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 19 mei om 13.00 uur. De officiële openingsspeech wordt gehouden door Eugènie Herlaar en wordt omlijst met muziek door de bekende fluitist Paulus Vis. De expositie is te vinden in de kerk aan de Kerkweg 2 in Hensbroek.

De kunstenaarsgroep toont een zeer uiteenlopende collectie van diverse kunstvormen. kunstvormen. Han Beudeker zoekt als schilder zijn weg in lijnen, wisseling van donker en licht en kleurschakeringen. Het landschap heeft zijn grote interesse. In zijn schilderijen toont Peter Groot een eigen stijl in artistieke vlakken en evenwichtige kleuren. Hij noemt het romantisch impressionisme en idealistisch abstract. De voorkeur van Eugènie Herlaar gaat naar onderwerpen in de natuur. Met harmonieuze kleurverwerkingen in een verstilde sfeer.

De glasobjecten van Anne Hoogland ontstaan door gebruik van speciaal fusionglas, met glas voor een regenboogeffect en geprepareerd glas voor een reflectie in bijvoorbeeld goud of zilver. De lagen glas versmelten in de oven tot één laag. Door lichtinval komen de kleuren tot 'leven'. Voor keramiste Vera van der Lingen is het een uitdaging een homp klei met de hand te vormen tot een beeld waarin fantasie en droom werkelijkheid worden. Haar werk heeft een speels karakter. Dick van der Lippe is kunstschilder in realistische stijl en gespecialiseerd in portretten, dieren, landschappen en molens. Met name zijn portretten oogsten grote bewondering vanwege de herkenbaarheid en fijne details.

Naast de genoemde kunstenaars exposeren ook Riet Mak, Henny Mazurel, Yvonne Vredeling, Irma van de Zande en Pieter Zwaanenburg. Deze kunstexpositie is te zien in de Hensbroeker Kerk, Kerkweg 2, op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.