• Nederlands Kremlin
  • Nederlands Kremlin

Kunsttuin Nederlands Kremlin open

WINKEL De Kunsttuin Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw in Winkel is zondag 18 augustus weer van 10.00 tot 17.00 uur open voor publiek. De entree bedraagt voor iedereen vanaf 13 jaar 3 euro. Dit bedrag gaat naar de stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin. 

Ger Leegwater, 1945, heeft zich bij het bouwen van het Nederlands Kremlin, laten inspireren door de Italiaanse architecten uit de tijd van de Barok. Ook zijn er Italiaanse architecten geweest, die de Barok naar Rusland hebben gebracht en zo is er bij Ger een mix ontstaan van Russische en Italiaanse Barok. Tekeningen komen bij Ger niet op papier , maar de ontwerpen worden in zijn hoofd gevormd. Voordat Ger begint, is het in zijn hoofd al af, alleen nog even maken, zegt hij dan.
Veel bouwwerken staan op het terrein, zoals de Michaël kapel, de Neptunusfontein, een loggia, het Maria paviljoen, de campanile en enkele vrijstaande torens, maar het grootste bouwwerk staat achter op het terrein, waarvan het hoogste punt 10 meter is, kenmerkend zijn de uien boven op de bouwwerken. Door middel van walsen, lassen en knippen worden bolvormige uien en beelden van metaal gemaakt. De beelden hebben een plaats gekregen in en om de bouwwerken, ieder met een eigen verhaal, de inspiratie zijn de verhalen uit de mythologie.
NIEUWSTE PROJECT Aan het nieuwst project de tempel van Vulcanus wordt iedere dag gewerkt. Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek, voor kinderen is er een fotopuzzel zoektocht en de mogelijkheid om te bouwen. Rondom het huis en werkplaats is de tuin te bezichtigen. Er is ruimte genoeg om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten. Bij voldoende deelname worden er rondleidingen gegeven.
Meer info op www.kunsttuinnederlandskremlin.nl