• Kunstkerk Heerhugowaard

Kleurrijke expo in Kunstkerk

HEERHUGOWAARD Danilo Joanovic da Rudna exposeert van vrijdag 26 oktober tot en met zaterdag 3 november in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53.

Danilo Joanovic da Rudna werd in 1975 geboren in Belgrado in Servië. Hij Sinds 1992 woont en werkt hij in Amsterdam. Naast zijn kunstenaarspraktijk doceert Danilo Kunst en Cultuur aan het middelbaar onderwijs. De schilderijen van Danilo Joanovic zijn een toneel, waarop scènes te zien zijn van autobiografische aard, gedomineerd door kleur, filmische kaders en gewaagde perspectieven.
Danilo zegt zelf over zijn werk: "Ik laat mij inspireren door film, videoclips en surveillance camera's. De dingen die zich om ons heen bevinden en waar we inmiddels aan gewend raken. Ongewone dagelijkse ontmoetingen, gegoten in een vorm die doet denken aan stripverhalen. In mijn werk probeer ik de toeschouwer door een vreemd perspectief lichtelijk te desoriënteren, zodat men actief betrokken wordt in de voorstelling".
Door overvloedig kleurgebruik hebben de schilderijen van Danilo iets weg van kindertekeningen waarin de toeschouwer zijn eigen rol speelt. Zoals de stripverhalen die hij in zijn jeugd graag las. Een bijzondere schilder en een kluif voor de beschouwer.

De schilderijen van Danilo Joanovic zijn te zien van 26 oktober t/m 3 november in de Kunstkerk, Stationsweg 53. De openingstijden vindt u op www.kunstkerkheerhugowaard.nl
Kunst kijken kan in de Kunstkerk en de toegang is gratis.