• Een collage van enkele werken van deelnemende kunstenaars.

    Kunstkerk Heerhugowaard

Kijkje in het atelier tijdens Atelier- en Kunstroute

HEERHUGOWAARD Ruim 70 kunstenaars en designers stellen in Heerhugowaard op zaterdag 15 en zondag 16 september, van 11.00 tot 17.00 uur, hun deuren open voor het publiek. Een mooie gelegenheid om een kijkje in het atelier te nemen.

Verspreid over 25 locaties kunnen bezoekers van de Atelier- en Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst en nog veel meer.
Doel van de route is om bewoners van Heerhugowaard en omstreken kennis te laten maken met beeldend kunstenaars en designers in hun eigen omgeving.

Elke locatie is herkenbaar aan de blauwe wimpel. In de Kunstkerk begint de route met een overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars. Hier kunnen bezoekers een een keuze maken voor bepaalde kunstenaars die ze willen gaan bezoeken. In de Kunstkerk, gemeentehuis, Artfarm en Centrum 31 zijn ook de folders met de route verkrijgbaar.

In de Bibliotheek Heerhugowaard kunnen kinderen van zes tot twaalf jaar ook heel kunstzinnig aan de slag. Op zaterdag 15 september kan in de ochtend geschilderd worden met robots en mag de jeugd aan de slag met verf en de Sphero.

De Sphero is een op afstand bestuurbare robotbal die je kunt besturen met je smartphone of tablet. Maak een super schilderij, geef de Sphero opdracht om door de verf te rollen en laat de kleuren van het papier afspatten. In de middag staat 'Green screen foto's maken' op de agenda: Zet jezelf bij de Nachtwacht of pluk de zonnebloemen van Van Gogh.

Tussendoor kan een eigen boek selfie gemaakt worden. De Bibliotheek Heerhugowaard is gevestigd aan Parelhof 1A in Heerhugowaard. Deelname aan deze kunstzinnige dag is gratis.

Bij de Kunstkerk, de Artfarm en Centrum 31 en in het Gemeentehuis wordt op zaterdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur aandacht besteed aan de 'Dag van de Democratie'.

Belangstellenden kunnen met raadsleden en wethouders praten over hoe burgers invloed kunnen uitoefenen op wat er in de eigen straat, buurt of stad gebeurt.

Deze Atelier- en Kunstroute 2018 wordt georganiseerd door Kunstkerk Heerhugowaard in samenwerking met de Artfarm, Cool Kunst en Cultuur en de Gemeente Heerhugowaard.
Voor meer informatie www.kunstkerkheerhugowaard.nl . Toegang is gratis.