• De moderne vide in de Twuyvermolen.

    Suzanne Jong

Kerstsfeer in de Twuyvermolen

SINT PANCRAS De Twuyvermolen bij Sint Pancras opent zaterdagavond 23 december vanaf 18.30 uur haar deuren. De molen van Sint Pancras is sfeervol verlicht en er klinkt live kerstmuziek van blaasorkest de Klinkers.

Binnen in de molen is het moderne interieur te bewonderen, waarbij het gaande werk en de gehele constructie van de molen uit 1663 goed te zien is, omdat er bij de renovatie optimaal gebruik is gemaakt van glas.

Alle kamers en ook de authentieke kapzolder met daarin het bovenwiel, het kruiwerk en de vang, zijn deze avond toegankelijk. Voor de bezoekers is er glühwein en warme chocolademelk.

ONTMOETING De nadruk ligt tijdens deze avondopenstelling op sfeer en ontmoeting.

Wie een uitgebreide rondleiding wil en geïnteresseerd is in het verhaal van de eigenaren Rob en Suzanne over de historie van de molen is welkom op de volgende open molenuurtjes: 1 januari (13.00 tot 16.00 uur), zaterdag 13 januari, woensdag 24 januari, zondag 11 februari, zaterdag 24 februari, woensdag 7 maart , zondag 25 maart, zaterdag 7 april (steeds van 13.00 tot 15.00 uur).

De openingstijden van de Twuyvermolen aan de Oosterdijk 1 in Sint Pancras staan ook op de website www.twuyvermolen.nl en op de Facebookpagina van de molen. Groepen kunnen ook op afspraak komen. Mail voor meer informatie hierover naar info@twuyvermolen.nl.

VRIJ ENTREE De entree voor het bezoek aan de Twuyvermolen is gratis. Er staat wel een donatiebus bij het gastenboek.

In verband met beperkte parkeergelegenheid wordt bezoekers die met de auto komen gevraagd hun auto parkeren in de aangrenzende wijk Twuyverhoek.