• De Heerhugowaardse Nikki's verzorgen dit jaar een kerstbingo voor eenzame ouderen.

    Aangeleverd

Kerstbingo voor eenzame ouderen in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD In navolging van de kerstmaaltijd voor eenzame ouderen die Nikki van den Hoven en Nikki Bakker vorig jaar organiseerden, verzorgen de Heerhugowaardse meiden op vrijdag 22 december nu een kerstbingo voor eenzame ouderen. "Dit jaar willen we ook iets voor de eenzame ouderen in Heerhugowaard betekenen, maar dan met een kerstbingo waar natuurlijk leuke prijsjes mee te winnen zij. Ook zijn er hapjes en drankjes aanwezig."

De bingo vindt plaats op vrijdag 22 december vanaf 20.00 uur. ,,We zijn op zoek naar ouderen die met ons de kerstbingo willen vieren. Want niemand mag met kerst alleen zijn. Lijkt dit u leuk of kent u iemand die hieraan mee zou willen doen? Stuur dan een email naar: nikkibakker8@hotmail.com."

INITIATIEF De twee Nikki's namen vorig jaar het initiatief voor de kerstmaaltijd voor ouderen, omdat ze vonden dat er te weinig aandacht voor de eenzame ouderen in Heerhugowaard was. 'Allebei wilden we al een tijdje iets betekenen voor eenzame ouderen."

Ze bedachten dat ze een avond voor ouderen wilden gaan komen en plaatsten een oproepje op Facebook dat er een aantal eenzame ouderen bij hen mochten komen eten. "Dit werd al heel snel veel groter, we werden er allebei nog enthousiaster van."

Via Facebook bleek ook dat er steeds meer mensen mee wilden helpen. Tevens boden familieleden bijdrages voor de maaltijd aan. Vanwege de omvang van de groep deelnemers werd de maaltijd uiteindelijk bij kinderopvang Babbels aan de Dreef 12a verzorgd en burgemeester Han ter Heegde kwam een kijkje nemen.

Nikki en Nikki hopen het succes van vorig jaar te kunnen herhalen, nu dus met een kerstbingo voor de eenzame ouderen.

Het initiatief van de Heerhugowaardse meiden sluit goed aan bij de tips van het Ouderenfonds om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Met deze tips wordt eenzaamheid bespreekbaar gemaakt en kan er samen met de oudere worden gezocht naar een oplossing.

Kijk voor meer informatie en de tips tegen eenzaamheid op www.ouderenfonds.nl.