• Josha Zwaan

Josha Zwaan spreekt over haar nieuwste boek Saturnusplein 3

HEERHUGOWAARD Josha Zwaan verzorgt op woensdag 19 september in de bibliotheek aan het Parelhof in Heerhugowaard een lezing over haar nieuwste boek Saturnusplein 3. Josha Zwaan heeft haar roman gebaseerd op een waargebeurd levensverhaal. "Toen ik dit verhaal hoorde werd ik vooral gegrepen door de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen met de vrouw die de hoofdrol speelt in mijn roman. Hoeveel tegenslagen kan een mens verdragen?"

Josha Zwaan (1963) is auteur en schrijfdocent. Ze debuteerde in 2010 met de roman Parnassia, die lovend werd ontvangen. In 2013 volgde het even zo prachtige Zeevonk, en in 2015 verscheen Dwaallicht, een hoopgevende roman over leven met psychische problemen. Over de impact van een nierziekte op haar zoon en haar familie schreef Josha Zwaan haar eerste non-fictieboek: Zijspoor. Haar laatste roman, Saturnusplein 3, draait om loyaliteit en verraad, om een grote liefde die omslaat in onmacht, hardheid en vervreemding.'

De lezing is georganiseerd door Boekhandel Bruna uit Middenwaard in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard. De presentatie begint om 20.00 uur. De toegang is gratis maar van te voren aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.