• Pixabay

Ironman komt naar West-Friesland

HOORN De Ironman komt in 2019 naar West-Friesland. In het weekend van 7 juli vinden een olympische en sprinteditie van de wereldberoemde triatlonwedstrijd plaats.

Ook komt er een wedstrijd voor de jeugd en een Nightrun van het sportspektakel. In 2020 wordt het triatlonfestival uitgebreid met een Ironman N 70.3.

Naast West-Friesland vindt er in Nederland in augustus ook een Ironman plaats in Maastricht. Belangrijkste wedstrijd in beide plaatsen is de olympische afstand, de zogenoemde Ironman 5i50 met 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Daarnaast staat de zogenoemde Ironman 4:18:4, een sprintversie met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen op het programma.

Op de zaterdag voor de wedstrijden is een Ironkids-wedstrijd voor jeugd tot 14 jaar. Het parcours is in Hoorn en de omliggende gemeenten. Op vrijdagavond staat de Nightrun, een funrun van vijf kilometer, gepland. Op zondag bij de olympische afstand is er in het centrum van Hoorn op de Roode Steen een finishparty met rode loper en DJ. De sprintwedstrijd vindt op zaterdagavond plaats.

Het Ironman West-Friesland festivalweekend staat voor 5/6/7 juli 2019 gepland. De parcoursen en het volledige programma zijn te vinden op www.ironman.com/netherlands-events. Daar kunnen deelnemers zich vanaf 15 januari ook inschrijven.

Runnersworld Polderloop

REGIO Hét loopevenement van atletiekvereniging ARO'88 in Obdam komt er weer aan. Zet zondag 3 maart alvast in de agenda. Dan vindt de Runnersworld-Polderloop plaats. Er is keuze genoeg. Hardloopwedstrijden over 1, 3, 5 en 10 km en een wandeling van ongeveer 10 km. Aanmelden kan nu al via www.inschrijven.nl. Overweeg je om te beginnen met hardlopen of om in een groep te trainen, in plaats van altijd alleen langs de (donkere) weg te lopen? Kom dan eens meetrainen bij ARO! Dat kan op
dinsdag- en/of donderdagavond van 20.00 tot 21.15 uur. Meer info via www.aro88.nl

NK Ringsteken te water groot succes

HEERHUGOWAARD Voor de tweede keer werd onlangs het Nederlands Kampioenschap Ringsteken georganiseerd op de ijsbaan van Heerhugowaard 't Kruis. Een unieke locatie met een geweldig parcours om de ijsschotsen heen. Maar liefst 18 koppels hadden zich geplaatst voor dit NK waarbij als eerste de titelverdedigers van vorig jaar (Mol en Ligthart) letterlijk de boot in gingen. De rivaliteit onderling was groots zeker omdat er dit jaar ook gestreden werd om de originaliteitsprijs. Hierin waren de Kerstman en Sinterklaas duidelijk de winnaar. Na een uitgebreide act en vele onheilspellende capriolen viel Sint ten slotte vlak voor de finish te water, tot vermaak van het publiek. De snelste tijd werd dit jaar neergezet door Karina Weel en Carlo Köhne die zich daarmee lieten kronen tot Nederlands kampioenen.