• ANP FOTO

Inwoners praten mee tijdens verkiezingsdebat Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD In Theater Cool aan het Coolplein in Heerhugowaard vindt woensdag 14 maart het grote verkiezingsdebat plaats.

Op deze avond debatteren de lijsttrekkers van elf politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen over hun visie op de stad. Deze editie kan het publiek op de stellingen reageren via hun telefoon door middel van de online tool Mentimeter. De antwoorden van de aanwezigen worden betrokken in het debat, waardoor de inwoners mede het verloop van het debat bepalen.

Het uiteindelijke doel van het verkiezingsdebat is de inwoners kennis te laten maken met de lijsttrekkers van de verschillende partijen en de standpunten die zij vertegenwoordigen, zodat men beter in staat is een keuze te maken tijdens de verkiezingen. Daarnaast moet het debat de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart stimuleren.
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn eerder al ideeën voor de verdere ontwikkeling van Heerhugowaard opgehaald door de gemeente. Al deze ideeën vormen samen de zogenaamde bewonersagenda welke de leidraad voor het verkiezingsdebat op 14 maart vormt. De Heerhugowaardse jeugd speelde dit jaar een bijzondere rol: zij kregen door middel van de online wedstrijd genaamd het Vlogfestival de mogelijkheid hun ideeën voor hun stad per video in te sturen. Het verkiezingsdebat grijpt terug op dit Vlogfestival door een aantal stellingen tijdens het debat in te leiden met een vlog.

De inloop voor het verkiezingsdebat is op 14 maart om 19.00 uur. Het debat start om 19.30 uur. Het verkiezingsdebat is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Heerhugowaard.