• De Jeugd van Tegenwoordig komt weer naar het festival toe.

    Nathan Reinds
  • Indian Summer 2018 vindt plaats op 29 en 30 juni.

    Ferdy Damman
  • Guus zorgt voor Brabantse sferen op Indian Summer.

    Paul Bergen

Indian Summer 2018: twee dagen lang feest in Geestmerambacht

LANGEDIJK De achttiende editie van het Indian Summer Festival brengt weer klinkende muzikale gasten naar het recreatiegebied Geestmerambacht. In totaal treden meer dan vijftig artiesten op in Langedijk. Het festival vindt plaats op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni.

Nederlandse artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde, Di-Rect, Moksi, Nick&Simon, Daredevils, Guus Meeuwis, Lil Kleine en Danny Vera zullen acte de presence geven bij Indian Summer.

Het Volendamse duo Nick & Simon speelt inmiddels al jaren mee in de top van de Nederlandse popmuziek. Ze zijn van jongens mannen geworden, mannen die met praktisch elke single die ze uitbrengen in de hitlijsten belanden. Hun hits als Pak Maar M'n Hand, Rosanne en Kijk Omhoog zijn bij iedereen bekend. Het Volendamse duo treedt zaterdag 30 juni op van 20.45 tot 21.45 uur.
Ook toegevoegd aan het programma is hiphopcollectief ANBU uit Venlo. Ze produceren hun eigen muziek, schieten hun eigen clips, maken zelfs hun eigen kleding en overal waar ze komen maken ze indruk met hun verpletterende liveshows. En rapper Big2, de helft van hiphopduo The Opposites, komt ook naar het festival in Langedijk.

GUUS Ga je per spoor of toch op de fiets? Schijnt de zon of dondert en bliksemt het meters bier? Één ding staat vast: op de zaterdagavond van Indian Summer denk je aan Brabant, mag je dansen, tranen lachen en onnozel doen. Zaterdag 30 juni laat Guus Meeuwis van zich horen tussen 22.30 en 23.45 uur.
Nesim El Ahmadi & Quentin Correia vormen samen Supergaande: op YouTube scoorden ze met terugkerende shows als 'Accepteer de Punchline' en 'Foute Matties', waarmee ze binnen anderhalf jaar ruim 400.000 abonnees binnenhaalden. Ook als DJ's treden ze regelmatig op in de clubs en op de festivals. Als MC's hebben ze solo én als duo succes. Vandaar dat ze op zaterdag 30 juni de Turn Up Stage van Indian Summer Festival hosten.

JEUGD De mannen van De Jeugd van Tegenwoordig nemen de timeslot van 22.45 tot 23.45 uur op vrijdag 29 juni voor hun rekening. Eerder die avond zal Broederliefde het podium betreden van 21.00 tot 22.00 uur. Wie exact wil weten op welke artiest op welke tijd op treedt, kan de timetable downloaden vanaf www.indiansummerfestival.nl.

Overnachten tijdens Indian Summer kan op de festivalcamping bij het festivalterrein. Zet je eigen tentje op, kom met je vriendengroep met de caravan of overnacht in een door de organisatie al opgezette Tipi tent. Er zijn verschillende kampeeropties mogelijk, bijvoorbeeld groepstenten, Kartenten of Festipi's.

TICKETS Weekendtickets voor Indian Summer kosten dit jaar 65 euro (inclusief 5 euro servicekosten), verblijf je het hele weekend op de camping dan betaal je 85 euro. Dagtickets voor de vrijdag kosten 45 euro en voor de zaterdag 50 euro. Daarnaast biedt Indian Summer een gelimiteerd aantal groepsbundels aan. Bij de aankoop van een groepsbundel van tien weekendtickets krijgen bezoekers er twee gratis. Tickets worden verkocht via IndianSummerFestival.nl, Eventim en alle Primera-winkels.