• De drie talenten van Typisch Ellie zijn helemaal klaar voor het NK.

    Typisch Ellie

Heerhugowaardse type-talenten naar NK

HEERHUGOWAARD Drie cursisten van typestudio Typisch Ellie uit Heerhugowaard doen zaterdag 26 mei als enige uit Noord-Holland mee aan het Nederlands Kampioenschap Typevaardigheid. Typejuf Ellie gaat samen met cursisten Naomi (12), Suus (12) en Mikal (11) naar het Polman Stadion in Almelo, waar het kampioenschap plaatsvindt.

PERSOONLIJK RECORD Ellie: "Voor Naomi is het niet de eerste keer dat zij meedoet aan het NK. Vorig jaar behaalde zij de derde plaats bij het typen van een Engelse tekst. Dit jaar is ze hard blijven oefenen en heeft ze haar persoonlijke record verbeterd naar 317 type-aanslagen per minuut, zonder typefouten. Naomi gaat dit jaar voor de winst!"

Het andere type-talent is Suus; dol op voetbal en ondanks haar dyslexie een snelle typer. "Suus ziet meedoen aan het NK in het voetbalstadion van Heracles Almelo als een beloning voor al het oefenen."

De bescheiden Mikal is een ontzettende doorzetter en typt iedere week steeds weer een stukje sneller. "Momenteel haalt Mikal al rond de 220 aanslagen per minuut!"


OEFENEN Ter voorbereiding op het NK hebben Naomi, Suus en Mikal afgelopen weken extra geoefend in de typestudio van Typisch Ellie. De meiden doen mee aan het individuele onderdeel en aan de estafette. Bij het individuele onderdeel moeten zij een Nederlandse en een Engelse tekst van tien minuten typen. Bij iedere typefout die zij maken, worden er 100 type-aanslagen in mindering gebracht. Degene met de meeste type-aanslagen maakt kans op een prijs. "Maar een gezellige dag is het allerbelangrijkste voor ons," laat Ellie weten.
Nieuwsgierig naar hoe de dag is verlopen voor Suus, Naomi en Mikal? Volg dan Typisch Ellie op Facebook. Typejuf Ellie brengt na het NK een verslag uit over deze spannende dag. Meer info zie: www.typischellie.nl.

Ellie geeft typeles aan kinderen, volwassen en senioren. Iedereen is welkom. Aanmelden voor het nieuwe schooljaar 2018/2019 is al mogelijk. Start cursus is 3 september 2018. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, lestijden zijn altijd in overleg. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op de eerder genoemde website van Ellie.