• Heerhugowaard Sport

Heerhugowaard Sport kleurt weer groen

HEERHUGOWAARD Sportcomplexen Waardergolf en De Draai, die vallen onder de paraplu van Heerhugowaard Sport, behaalden de afgelopen week beide het internationale keurmerk de Gouden Green Key voor het jaar 2018.

Accommodaties met een Green Key voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. De normen richten zich op interne en externe communicatie, voldoen aan wet- en regelgeving, duurzaamheid in het management van de onderneming, gebruik van energie, milieu, gas en water, afvalmanagement, vervoer, food & beverage, textiel, papier, drukwerk, etc.

Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal aanvullende optionele normen. Verplichte en optionele normen. Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. De verplichte normen zijn basis milieunormen, zoals het registreren en besparen van ( groen) gas, water en ( groen)elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, het gebruik maken van zeepdispensers, of het zelf zuiveren van afvalwater.