Heerhugowaard gaat naar Democratiefestival

HEERHUGOWAARD Voor het eerst in Nederland wordt Het Democratiefestival georganiseerd en Heerhugowaard is van de partij!

Het festival is 30 augustus op het schiereiland Veur-Lent bij Nijmegen. Inwoners uit heel Nederland zijn welkom op dit festival. De gemeente Heerhugowaard gaat er met een bus naar toe. Burgemeester Bert Blase en wethouder John Does nodigen inwoners uit Heerhugowaard uit met hen mee te gaan. In de bus naar Veur-Lent kun je kennismaken met je plaatsgenoten en is er een leuke quiz over Heerhugowaard. Ook kun je die zaken kwijt die je wil aankaarten over wonen en leven in Heerhugowaard. Op het festival kun je ministers en Kamerleden tegen het lijf lopen en deelnemen aan workshops. Ook is er muziek, theater en sport. In de Heerhugowaardse bus is plaats voor veertig deelnemers. 

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie. "Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival komen mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten", zo luidt de uitleg in de uitnodiging.


Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier in het kabinet Rutte-III is van de partij, evenals staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Infrastructuur. En onder anderen Hugo Borst, Maarten van Rossem, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en schrijver Herman Pleij.

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De bus vertrekt 30 augustus om 09.00 uur uit Heerhugowaard en het programma duurt de hele dag; eten en drinken worden verzorgd.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar bestuurssecretariaat@heerhugowaard.nl. bij de aanmelding graag doorgeven je naam, leeftijd, geslacht en de wijk waar je woont. "Als er teveel aanmeldingen binnenkomen wordt er geloot, waardoor we zorgen dat er een diverse groep mee gaat naar het festival", laat de gemeente weten. "Je hoort na 8 augustus zo spoedig mogelijk of je mee kan in de bus."