• Theo Annes

HBC luidt noodklok

HEERHUGOWAARD

Het gaat sportief en financieel meer dan goed met de Heerhugowaardse Basketball Club (HBC). Toch is de basketbalvereniging met man en macht bezig nieuwe bestuursleden aan zich te binden. Lukt dat niet dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat een bloeiende sportvereniging ophoudt te bestaan. Voorzitter Ger Wessel heeft er alle vertrouwen in dat het niet zover zal komen.

Wilfred van den Hoven

EXTRA LEDENVERGADERING "Momenteel hebben we ruim 140 actieve leden en daarbij is de sfeer is ook erg goed. We bestaan dit jaar 45 jaar ", zo schetst Ger de actuele situatie binnen de club. Op bestuurlijk niveau is er de laatste jaren heel veel werk verzet door een relatief kleine groep. "Om weer een 'frisse wind' door de vereniging te laten waaien is het noodzakelijk dat nieuwe vrijwilligers de kar gaan trekken.", zo vertelt Ger. "Zo heeft een deel van het bestuur aangegeven per 1 juni 2019 terug te treden. Het resultaat daarvan zou kunnen zijn dat na 1 juni de basketbalvereniging niet meer voortgezet zou kunnen worden, als er niet voldoende vrijwilligers opstaan om diverse taken over te nemen. Om dit onder de aandacht te brengen heeft HBC onlangs een ingelaste Algemene Leden Vergadering gehouden en een oproep gedaan voor mensen die taken gaan overnemen. "

ADMINISTRATIEVE TAKEN En die oproep bleef niet zonder resultaat aldus de aftredende preses. "Na deze vergadering zijn er gelukkig diverse mensen opgestaan en hebben zich voor taken aangemeld. Zoals het er nu naar uitziet, zijn er voldoende enthousiaste aanmeldingen om de vereniging over te nemen", aldus Ger. Toch is het van belang dat de structuur goed wordt neergezet en dat de taken worden verdeeld. "Meer vrijwilligers zijn dan ook nodig", zo gaat de voorzitter verder. "We zouden nog mensen kunnen gebruiken voor administratieve taken. Basketbalkennis is voor sommige taken niet nodig. We hopen echt dat de komende weken nog wat mensen zich aanmelden om de club te helpen", aldus de voorzitter die er na vele intensieve jaren mee stopt. Wat resteert is een vereniging die floreert.

DE DRAAI "De sfeer is prettig bij HBC", zo geven enkele ouders aan die bij de training van hun kinderen op dinsdagavond staan te kijken. " Kijk om je heen, de trainingen en wedstrijden vinden plaats in de prachtige en moderne sporthal De Draai. De club is laagdrempelig en als ik zie hoe enthousiast mijn dochter is over de club en over het basketballen. Het zou zo jammer zijn als de leden die hier in Heerhugowaard spelen en trainen , naar een andere vereniging zouden moeten gaan. Het moet toch lukken om wat meer vrijwilligers te vinden die zich willen inzetten", zo laat een betrokken vader van een jonge basketbalspeelster weten . Ook Ger Wessel is optimistisch in de zoektocht naar vrijwilligers . "De mensen die in het bestuur aanblijven hebben er het volste vertrouwen in dat de club nog jaren zal blijven bestaan.

Wie meer wil weten over HBC of zich als vrijwilliger wil inzetten:

w www.hbc-basketbal.nl