• De Happy Swing Society aan het werk.

    Cor Dekker

Happy Swing Society brengt eigen geluid naar Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD De Jazzclub Cool organiseert in samenwerking met de Jazzclub Heerhugowaard elke maand een gezellige jazzmiddag in het Waardse Café Cool. Op zondag18 februari presenteert Jazzclub Cool de Happy Swing Society uit 't Gooi.

Het hele programma voor de elf jazzmiddagen van Jazzclub Cool is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl en www.jazzclubhhw.nl.

De Happy Swing Society is een zes-mansformatie met een uitgebreid repertoire van Dixieland- en Swingmuziek, afgewisseld met ballads en Caraïbische muziek, gestoeld op de originele uitvoeringen van de traditionele jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw, maar wel met een eigen sound.

Happy Swing Society is een Oude Stijl jazzorkest met extra aandacht voor het bekende en onbekende Duke Ellington repertoire.

De Happy Swing Society werd tien jaar geleden opgericht en bestaat uit ervaren jazzmuzikanten, die hun muzikale sporen ruimschoots verdiend hebben. Dixielandmuziek wordt in de USA omschreven als 'Happy Music'. De Happy Swing Society heeft een groot 'gezelligheidskarakter' en brengt dat ook over op de toehoorders met nummers uit de classic-jazz en swinghistorie, als ook nummers uit het latin repertoire.

De bezetting van de Happy Swing Society bestaat uit Rinus Havelaar (cornet en vocals), Arnold Wildschut (klarinet, sopraansax, altsax, tenorsax), Hugo Tiel (trombone), Gé de Jong (tenorbanjo, B&D Silver Bell #3, 1926, tenorgitaar), Jaap Schuttevaer (bas) en Paul Beljaars (drums).

De jazzmiddag bij Jazzclub Heerhugowaard op zondag 18 februari begint om 14.30 uur.

De toegangsprijs tot de Jazzclub-bijeenkomst is voor wie geen passe-partout heeft 5 euro per persoon. Een passe-partout is verkrijgbaar via de website van Cool of aan de servicebalie van het theater naast het café aan het Coolplein in Heerhugowaard.