• Blije gezichten bij een KSV jeugdteam. Plezier is essentieel zegt men in 't Kruis.

    KSV Foto

Handballen in de meivakantie

HEERHUGOWAARD "Andrea zit vol met plannen en ideeën. Mooi dat zijn enthousiasme voor het jeugdhanbal in de komende meivakantie al zichtbaar wordt." Jorien Weel is binnen de Kruizer handbalclub KSV één van de mensen die zich bezighoudt met het jeugdbeleid.

Wilfred van den Hoven

ANDREA CASALI Met de komst van de nieuwe jeugdtrainer Andrea Casali zijn ze aan de Jan Glijnisweg 35 A in ieder geval zeer content. Zo worden er in de meivakantie op drie middagen handbalclinics gegeven. "Voor de KSV-jeugd zelf, maar ook juist voor meiden en jongens die kennis willen maken met deze leuke sport.", aldus Jorien die zelf jarenlang in de selectie van dames 1 speelde. KSV-jeugdtrainer Andrea Casali is een belangrijke initiator geweest om de clinics op 29 april, 1- en 3 mei te organiseren, De in Italië geboren coach studeerde Sportwetenschappen en was als trainer van Pallamano Casalgrande succesvol toen hij met deze vereniging kampioen van Italië werd. "Dat was met het meisjesteam Onder 16 jaar. Ik was conditie-coach en het technische gedeelte werd gedaan door twee zeer ervaren oud handballers van het nationale team. Ik heb daar heel veel van geleerd. De club waar ik begon heeft zich later ontwikkeld tot een toonaangevende vereniging waarin jeugdhandbal een grote rol inneemt", zo vertelt de 32-jarige Andrea die naar Australië vertrok om zijn horizon te verbreden. Ook daar trainde hij met succes. "Op de universiteit van Sydney ontmoette ik veel goede sporters. Ook handballers uit Nederland ja." Casali trok door die ontmoetingen naar Nederland en krijgt bij KSV nu de mogelijkheid te doen wat hij het allerliefste liefst doet. Het coachen en trainen van de jeugd.

BEWUSTWORDING De clinics in de meivakantie zijn de eerste resultaten van een gemotiveerd jeugdbeleid. "Leren door bewegen is mijn doel. Kinderen moeten vaak leren hoe ze goed moeten rennen, springen en bewegen. Handbal is prachtig, maar vereist best hoge eisen wat bewustwording en lichaamscontrole betreft. Mar kinderen maken ook graag plezier, en daarmee proberen we ze ook te leren handballen en goed te bewegen. Met plezier , want dat is essentieel. " Zo vertelt Andrea tussen twee trainingen door." De clinics duren van 14.00 tot 18.00 uur en worden in samenwerking met Handbal Movement en de Handbalbond georganiseerd. Jorien tot slot: "Er wordt bijvoorbeeld ook een workshop Goalcha gegeven. Dat is een revolutionaire manier van handbalspelen. Maar er zijn ook speciale keeperstrainingen en vele spelletjes. We hopen echt dat naast de KSV-jeugd ook kinderen die nog niet lid zijn van een club en met handbal in contact willen komen een kijkje komen nemen. Ze zijn meer dan welkom." Voor mee informatie over de handbalclinics van KSV.

Mail naar handbalmeivakantie@gmail.com of kijk op de website https://www.ksvhandbal.nl