• Alef Starreveld

Han Fortmann viert 9e lustrum

HEERHUGOWAARD De locatie Han Fortmann van het Trinitas College in Heerhugowaard bestaat 45 jaar. Dit negende lustrum wordt zoals gebruikelijk groots gevierd, deze keer onder andere met een interactief spel voor alle 1900 leerlingen ('Beam the data') op diverse locaties in de omgeving en met een spetterend schoolfeest 's avonds in Palm Beach ter afsluiting. Afgelopen vrijdag was het zo ver.

BUITENAARDSE WEZENS 'Buitenaardse wezens hebben het mogelijk voorzien op de kennis en kundigheid van de school. In de nacht van donderdag op vrijdag is er een videoboodschap afgeleverd: het brein van vijf medewerkers – een conciërge, een technisch-onderwijsassistent en drie docenten - is door middel van elektroden leeggehaald. Dit kan alleen ongedaan gemaakt worden door een losgeld van in totaal vijf miljoen bitcoins te betalen. De school heeft de hulp van de leerlingen ingeroepen om in ruil voor bitcoins zoveel mogelijk kennis aan het 'kenniscentrum' over te dragen.'

De leerlingen van de locatie Han Fortmann van het Trinitas College hebben op vrijdag 5 oktober rond dit thema een interactief spel gespeeld en daarmee het 45-jarig bestaan van de school gevierd. Op vijf verschillende locaties in Heerhugowaard en omgeving hebben leerlingenteams met behulp van hun mobiele telefoons opdrachten uitgevoerd en de resultaten naar het 'kenniscentrum' verstuurd. De school had ook een prijs uitgeloofd voor de klassen die de meeste bitcoins hadden verzameld: op een schooldag met de hele klas naar Walibi!

Het was niet eenvoudig om voor 1900 scholieren een feestelijke activiteit te bedenken. Daarom heeft de school samengewerkt met een professioneel 'uitjesbureau'. Toch was het ook voor hen een hele uitdaging om er met zoveel deelnemers een aantrekkelijk en vlot verlopend spel van te maken, aldus Tamar Wolters, een van de medewerkers. Het viel haar op dat de teams heel fanatiek waren en erg hun best deden om extra bitcoins in de wacht te slepen: "De leerlingen zetten zich echt in voor de vijf personeelsleden. Kennelijk zijn ze erg geliefd." Of kwam het toch door het dagje Walibi dat er te verdienen viel?

Op zaterdag 13 oktober is er ook nog een reünie voor de oud-leerlingen en - personeelsleden van Han Fortmann.