• De organisatie belooft vele schrikmomenten!

    The Halloween Event

Griezelen in het bos tijdens Halloween Event

HEERHUGOWAARD Het wordt weer griezelen geblazen tijdens The Halloween Event in het Waarderhout. Zaterdag 20 oktober is het zover.

Het Leefbaarheidsfonds Heerhugowaard, een fonds dat door de gemeente is opgezet, ondersteunt dit evenement voor het eerst. Ooit begonnen als een uit de hand gelopen verjaardagsfeest in 2011, is The Halloween Event uitgegroeid tot een evenement voor 250 bezoekers, georganiseerd door 150 vrijwilligers.
De organisatoren willen niet teveel verklappen over wat er in het bos staat te gebeuren: "Het moet natuurlijk een verrassing blijven, maar verwacht dat je in een groep van 8 personen door het bos gaat met één lamp. Tijdens de tocht van een ongeveer 40 minuten schrik je gegarandeerd van verschillende spannende acts."

De vrijwilligers van The Halloween Event zijn voornamelijk jongeren. De organisatoren: "Het mooie aan het evenement is dat jongeren hier de kans krijgen zich te ontwikkelen op acteer-, grime-, beveiligings- en organisatorisch gebied zonder dat wij diploma's of ervaring van ze verwachten. Zij leren ook veel van elkaar en dat is mooi om te zien."
Alle inwoners van Heerhugowaard kunnen sinds 1 januari 2016 een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds Heerhugowaard. Het geld in dat fonds – 100.000 euro per jaar – is bedoeld voor activiteiten die ten goede komen aan de (sociale) leefbaarheid in Heerhugowaard.

Voor meer informatie over dit fonds zie www.leefbaarheidsfonds-heerhugowaard.nl.
Het evenement duurt van 19.00 tot 23.00 uur. Tickets kosten aan de deur 5 euro en in de voorverkoop 4 euro. Meer informatie is te vinden op www.thehalloweenevent.nl.

Het Waarderhout is te vinden aan de Rustenburgerweg 129.