• Mevrouw Schouten neemt de fiets in ontvangst van kunstenaar Milan.

    M. Calis

Filmopnames bij woonzorgcentrum De Raatstede

HEERHUGOWAARD Gooise allures bleven achterwege, maar enkele medewerkers en cliënten van
woonzorgcentrum De Raatstede waren onlangs toch even echte 'televisiesterren'.

Zij werden geïnterviewd over hun passies en de zorg die zij ontvangen of geven binnen De Pieter Raat Stichting voor het RTL 4-programma "Van Passie naar droombaan". De opnames worden in september uitgezonden.

Hoewel het geen filmopname voor een spectaculaire James Bond-film betrof, scheurt er wel een Porsche voorbij over de parkeerplaats van De Raatstede.

Het blijkt thuiszorgmedewerker Caroline Wirken, die naast haar passie voor ouderenzorg ook gek is op auto's, boksen en meer.

Vier keer per week bezoekt zij een even bijzondere thuiszorgcliënt. Deze mevrouw geeft een inkijkje in haar leven, en vertelt hoe zij de zorg ervaart.

,,Ik ben blij met de thuishulp. We lachen heel wat af en dankzij deze hulp, heb ik toch energie voor m'n passie schilderen'', stelt ze.

Ondertussen toont ze haar werk aan kunstenaar en fysiotherapeut Milan. Een andere glansrol is toebedeeld aan To Schouten, voorzitter van de cliëntenraad van De Pieter Raat Stichting.

Zij neemt een bijzondere fiets in ontvangst, die 'gepimpt' is door kunstenaar Milan. De elektrische fiets wordt geschonken aan de thuiszorgmedewerkers die daarmee cliënten in de wijk kunnen bezoeken.

,,Ik vond het ontzettend leuk om mee te werken aan de opnames'', lacht To na afloop. ,,En mijn gesproken tekst ging gelukkig in één keer goed.''

Blij is To ook met de fiets. ,,De kleuren stralen energie uit, net als de bevlogen medewerkers hier. Die zullen er om vechten.''
Nieuwsgierig naar de uitzending? Kijk binnenkort op www.dprs.nl voor de precieze uitzenddatum.